Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΦΙΛΙΚΟΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ

Χριστουγεννιάτικα φιλικά έδωσαν τα τμήματα υποδομής του ΠΑΣ Φλώρινα με αντίστοιχα τμήματα της ΑΕΚ στο νεόδμητο αθλητικό κέντρο της ομάδας στην περιοχή των Σπάτων. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Φλώρινα αναχώρησαν από την πόλη μας την Κυριακή των μεσημέρι και μετά από 8 ώρες ταξείδι κατέληξαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας όπου και διανυκτέρευσαν. Το επόμενο πρωί και αφού πέρασαν από ιστορικά μέρη της Αθήνας πήγαν στο αθλητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα όπου βρίσκονταν περίπου και 20 επιλεγμένα παιδιά των κιτρινόμαυρων από όλη τη χώρα. Οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών της ΑΕΚ χώρισαν τους επίλεκτους σε δύο ομάδες και με ορισμένους παίχτες της ομάδας και έγινε ένα μίνι τουρνουά στην ηλικία κ16 ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε και ένα φιλικό παρόμοια ομάδα ηλικίας κ14 με αυτήν του ΠΑΣ Φλώρινα. Στις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ βρέθηκε σύσσωμο το προπονητικό team των γηπεδούχων (Ζήκος, Βλάχος, Μιχαηλίδης κ.α.) και όλοι οι προπονητές σημείωσαν αρκετά ονόματα παιχτών στα μπλοκάκια τους. 

Στην ηλικία κ16 πρώτα αναμετρήθηκε ο ΠΑΣ Φλώρινα με την κίτρινη ομάδα και το ματς έληξε ισόπαλο με σκορ 0-0 με τον ΠΑΣ να έχει δύο καλές ευκαιρίες με τον Χατζή με κοντινό πλασέ αλλά και με κεφαλιά στο δοκάρι. Στην συνέχεια αναμετρήθηκε η κίτρινη ομάδα με την μαύρη ομάδα με τους κίτρινους να επικρατούν με σκορ 2-0. Ενώ στο τελευταίο παιχνίδι η ομάδα του ΠΑΣ Φλώρινα επικράτησε με το ίδιο σκορ (2-0) της μαύρης ομάδας. Τα γκολ του ΠΑΣ πέτυχαν οι Αντωνιάδης με πλασέ μετά από ωραία ενέργεια του Χατζή και ο Δόρης με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στην ηλικία των κ14 ο ΠΑΣ Φλώρινα αν και αγωνίστηκε κυρίως με αθλητές γεννημένους το 2001 και μόλις 4 του 2000 γνώρισε στο 2ο ημίχρονο την ήττα με σκορ 4-0. 

Στην συνέχεια και αφού οι παίχτες του ΠΑΣ παρακολούθησαν τμήμα της προπόνησης της μεγάλης ομάδας της ΑΕΚ υπό τις οδηγίες του Τραϊνου Δέλλα αναχώρησαν για να επιστρέψουν αργά το απόγευμα στην Φλώρινα και τις ΦΩΤΙΕΣ τους. 

ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 
Κ16: ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΡΟΥΦΑΣ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, ΓΚΟΥΛΟΣ, ΔΟΡΗΣ, ΤΣΩΤΣΟΣ Α., ΠΑΡΙΣΗΣ, ΧΑΤΖΗΣ, ΚΥΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΤΣΩΤΣΟΣ Κ

Κ14: ΚΟΥΣΙΑΣ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΛΙΑΡΗΣ, ΣΚΕΝΔΕΡΗΣ, ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ, ΛΙΑΣΟΣ, ΤΑΣΟΜΗΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΕΒΡΑΚΙΔΗΣ







  

Ο ΕΡΓΟΦΥΣΙΟΛΟΓΟΣ Dr. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΙΩΓΑΣ ΣΤΗΝ 4η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την 4η Επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ την Παρασκεύη 20-12-13 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας στο Νέο Πάρκο. Καλεσμένος φέτος ήταν ο Εργοφυσιολόγος Δρ. Ζιώγας Γεώργιος (ΠΑΟΚ, Scoda Ξάνθη, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.) και μίλησε στους περισσότερους από 100 παρεβρισκόμενους για τη " Μεγιστοποίηση της απόδοσης στους νεαρούς ποδοσφαιριστές". Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος νεαρών ποδοσφαιριστών με τους γονείς τους, έμπειροι ποδοσφαιριστές, προπονητές από όλον τον Νομό, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φλώρινας Αντωνιάδης Κων/νος, ο αντιπρόεδρος Δούμτσης Κων/νος, ο εκπρόσωπος των διαιτητών Ψαλίδας Γεώργιος αλλά και αθλητές της περιοχής άλλων αθλημάτων (Ξιφασκίας, Χιονοδρομίας, Δρομείς κ.α). Ο κος Ζιώγας μίλησε για το είδος και την ένταση της προπόνησης που συστήνεται για κάθε ηλικιακή κατηγορία μέχρι τα 18 έτη, έδωσε πολλά και χρήσιμα παραδείγματα μέσω της τεράστιας πείρας του από τον τρόπο δουλειάς σημαντικών αθλητών καθώς και διατροφικές συμβουλές για τους αθλητές. Μετά την ομιλία ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος που προήλθε από τις ερωτήσεις - απορίες που δημιουργήθηκαν ενώ η βραδιά έκλεισε με απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Γ. Γραμματέα του ΠΑΣ Φλώρινα κο Σταύρο Τσώτσο στον κο Ζιώγα για την παρουσία του στην πόλη της Φλώρινας και την συνεργασία του με την ομάδα του ΠΑΣ Φλώρινα.




 

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΜΙΛΗΣΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ...

...μετά τις κλασσικές ευκαιρίες που δεν κατάφεραν οι παίχτες του ΠΑΣ να μετουσιώσουν σε γκολ και μοιραία δεχόμενοι με χτύπημα πέναλτι του Γεωργόπουλου Δ. στο 45ο λεπτό το 1-0 γνώρισαν την ήττα από την ομάδα της Ιτέας. Ο αποδεκατισμένος ΠΑΣ Φλώρινα που αγωνίστηκε με 6 βασικές ελλείψεις και με τον 14χρονο Τσώτσο Α. να μπαίνει ως αλλαγή αλλά θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν οι παίχτες του ήταν λίγο πιο τυχεροί και σοβαροί στην τελική προσπάθεια. Ο ΠΑΣ ξεκίνησε πολύ δυνατά με τον Γυφτόπουλο να χάνει μοναδικές ευκαιρίες στο 1ο και 2ο λεπτό του αγώνα. Ακολούθησαν άλλες δύο καλές στιγμές με τον Λεζάκη να σημαδεύει το δοκάρι σε μία από αυτές ενώ στη 2η ο ίδιος παίχτης σούταρε δίπλα από την εστία του Δεληναούμ. Στο 22ο λεπτό ο Λεζάκης έβγαλε μόνο του τον Ράμα που αδράνησε και το πλασέ του αποκρούστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 25ο και στο 28ο λεπτό ήταν η σειρά του Παπαδόπουλου να φτάσει κοντά στο γκολ αλλά προσπαθώντας να περάσει τον Δεληναούμ δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι καλό για την ομάδα του.μ Στο 33΄ ο Γυφτόπουλος έβγαλε σε καλή θέση τον Ράμα που πλάσαρε στο δοκάρι. Στο 1ο ημίχρονο βέβαια και η Ιτιά είχε μερικές καλές φάσεις εκμεταλλευόμενη τα κενά στον άξονα του ΠΑΣ. Στην επανάληψη ο Κυρκόπουλος στο 53΄δεν μπόρεσε να νικήσει τον Δεληναούμ όπως και ο Γυφτόπουλος με προβολή στο 59', ενώ στο 76΄ χτύπημα φάουλ του Γεωργόπουλου Σ. χτύπησε για 3η φορά στο δοκάρι της Ιτέας. Στον αγώνα αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣ αγωνίστηκε με 9 παίχτες κάτω των 20 ετών.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣ: ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΡΟΥΦΑΣ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΛΙΚΡΟΥΣΗΣ, ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΥΡΚΟΠΟΥΛΟΣ (55΄ ΤΣΟΥΛΗΣ), ΜΗΝΟΣ (65΄ ΔΟΡΗΣ), ΡΑΜΑ (75΄ΤΣΩΤΣΟΣ), ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΕΖΑΚΗΣ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΛΕΨΑΝ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣ ΑΛΛΑ...

...δεν κατάφεραν υπό αντίξοες συνθήκες και αγωνιζόμενοι από το 7ο λεπτό της αναμέτρησης με 10 παίχτες, από το 55ο λεπτό με 9 και από το 65ο με 8 παίχτες, και ηττήθηκαν από τη Θύελλα Φιλώτα με σκορ 1-2. Οι παίχτες του ΠΑΣ μπήκαν με διάθεση στο γήπεδο αλλά σε μία αντεπίθεση του Φιλώτα στο 7ο λεπτό ο Μαρκόπουλος κέρδισε πέναλτι και αποβολή του Ναλπαντίδη με τον νεαρό Ηλίοπουλο να τον αντικαθιστά μην μπορώντας αν και έπεσε σωστά να αποκρούσει. Πέντε λεπτά αργότερα οι παίχτες  του ΠΑΣ αδράνησαν σε βαθιά μπαλιά με τον Μαρκόπουλο να προλαβαίνει και να κάνει το 0-2. Παρά το εις βάρος τους αποτέλεσμα και το αριθμητικό μειονέκτημα οι παίχτες του ΠΑΣ είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και σε ορισμένες περιπτώσεις αν ο Γυφτόπουλος και ο Κατής ήταν πιο προσεκτικοί μπορούσαν να μειώσουν σε 2-3 καλές  φάσεις για τον ΠΑΣ. Στο τελευταίο λεπτό της επανάληψης ο Σεκκουλίδης ανατράπηκε και το πέναλτι του Γυφτόπουλου έφερε τον ΠΑΣ ένα γκολ πίσω στο σκορ στο ημίχρονο. Στην επανάληψη οι παίχτες του ΠΑΣ και πάλι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ενώ οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε αντεπιθέσεις με τον 15 χρονο Ηλιόπουλο να καθαρίζει όλες τις τελικές των φιλοξενούμενων. Μετά τις αποβολές των Τασόπουλου Θ. και Σεκκουλίδη οι παίχτες του ΠΑΣ κράτησαν το αποτέλεσμα με συγκινητικές προσπάθειες και μάλιστα θα μπορούσαν να φτάσουν και στην ισοφάριση σε κεφαλιά του Γυφτόπουλου που αποκρούστηκε τελευταία στιγμή από τους παίχτες του Φιλώτα. 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣ: ΝΑΛΠΑΝΤΙΔΗΣ, ΡΟΥΦΑΣ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΕΚΚΟΥΛΙΔΗΣ, ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ε., ΠΑΛΙΚΡΟΥΣΗΣ (ΤΣΟΥΛΗΣ), ΚΑΤΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΡΑΜΑ), ΛΕΖΑΚΗΣ (ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ), ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Θ., ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ