Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

ΦΙΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ...

...του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ που και μεσοβδόμαδα συνεχίζει τις εκδηλώσεις. Αρχικά την Δευτέρα οι Τζούνιορ του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ υποδέχθηκαν την Ακαδημία Talent από το γειτονικό Μοναστήρι σε έναν ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι που θα ζήλευαν ακόμα και μεγάλες ομάδες.

Σήμερα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε για 2η χρονιά στα πλαίσια του προγράμματος Αθλητικών Ακαδημιών του ΠΑΣ Φλώρινα ένα βιωματικό παιχνίδι ποδοσφαίρου και διατροφής με στόχο: 

σημαντικές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουν ώστε να έχουν σωστή ανάπτυξη και καλή απόδοση καθ’ όλη την διάρκεια της «ποδοσφαιρικής σεζόν» .

Αναλυτικά εκπαιδεύτηκαν: 
·         στα σημαντικά συστατικά και τρόφιμα που πρέπει να έχουν καθημερινά για μέγιστη απόδοση (φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά),
·         τους υδατάνθρακες – τα είδη των υδατανθράκων και αυτούς που επιλέγουμε στα γεύματα πριν την προπόνηση,
·         το «ταπεράκι του νικητή» που θα πρέπει να συνοδεύει τον ποδοσφαιρικό τους σάκο σε κάθε προπόνηση και αγώνα,
·         το ισοζύγιο ενέργειας και πώς αυτό συμβάλει στην καλύτερη ανάπτυξη και διαχείριση του βάρους μας
v  ταυτόχρονα να κατανοήσουν βιωματικά την έννοια, το όφελος και τη σημασία που έχουν αξίες όπως το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, ο υγιής ανταγωνισμός, ο σεβασμός και η αποδοχή στην καθημερινή κοινωνική ζωή τους και την λειτουργία της ομάδας τους.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότεροι από 70 νεαροί αθλητές του συλλόγου κάτω των 13 ετών που εκτέλεσαν με ενδιαφέρον και ακρίβεια τις ασκήσεις και γνώρισαν τα μυστικά της αθλητικής διατροφής κερδίζοντας άλλο ένα κύπελλο για την συλλογή τους.

Οι εκδηλώσεις του ΠΑΣ Φλώρινα θα συνεχιστούν και αυτό το Σαββατοκύριακο με αγώνες πρωταθλήματος και το Φεστιβάλ του ΟΠΑΠ στο Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή.