Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα - Π.Α.Σ Φλώρινα 1-2!- Περιγραφή όπως εμείς το είδαμε


΄΄Its a brand new day΄΄ ονομάζεται ένα αγγλόφωνο τραγούδι του διάσημου καλλιτέχνη Sting με πάνω από 12.244. 900 views στο You Tube που μιλάει για μια ολοκαίνουργη ημέρα για μια νεα αρχή.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει από σήμερα πια στην ομάδα του Π.Α.Σ Φλώρινα!
Χάρη στο τεράστιο διπλό που πέτυχε στην έδρα του Μακεδονικού Αγ. Παντελεήμονα με σκορ 1-2 του δίνεται το δικαίωμα να ελπίζει και να πιστεύει ταπεινά στη συνέχεια,ίσως όσο ποτέ,στην κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος της Α΄Κατηγορίας Ε.Π.Σ Φλώρινας με την ταυτόχρονη άνοδο στην Γ΄Εθνική!
Οι ερυθρόλευκοι του προπονητή της ομάδας μας Θεόδωρου Γλούφτση πραγματοποίησαν μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις τους κερδίζοντας τον αντίπαλο με όπλο το απαράμιλλο πάθος και μαχητικότητα τους.Έναν αξιόμαχο αντίπαλο όμως που δεν υστέρησε αγωνιστικά και που τα έδωσε όλα έτσι ώστε να πετύχει το ζητούμενο που ήταν η νίκη.
Νωρίς στο 6΄ Με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Λίτσο στέλνει την μπάλα στο δεξί <<Γ>> της εστίας του Γιάννη Μαυρομάτη κάνοντας το 1-0.
Στο 7΄Απάντηση από την ομάδα του Π.Α.Σ καθώς μετά από την εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Συμεωνίδη (quest star της αναμέτρησης...ξέρουν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο) η μπάλα φτάνει στον Σταύρο Μητρεβόλη που με κεφαλιά στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ταρτόρα.
Στο 13΄Σε σέντρα σουτ του Ραφαήλ Γώγου η μπάλα βρίσκει στο χέρι του αμυνόμενου Μπασούρη παίζεται έδειξε ο διαιτητής Κάτης.
Στο 24΄Κάθετη μπαλιά ποίημα του Ακρίτα Ακριτίδη βρίσκει τον Σταύρο Μητρεβόλη μόνο τετ α τετ προ του Ταρτόρα όμως το πλασέ καταλήγει άουτ...
Στο 27΄Ο Σταύρος Μητρεβόλης σε μονομαχία διεκδίκησης έκλεψε την μπάλα από αντίπαλο μπήκε πλάγια αριστερά τράβηξε κατά πάνω του δυο αντιπάλους και έστρωσε στον επερχόμενο από τα δεξιά Γιώργο Συμεωνίδη που με συρτό σουτ έκανε το 1-1 μέσα σε τρελά πανηγύρια.
Στο 39΄Off side από τα Lidl είδε και καταλόγισε ο επόπτης σε κάθετη του Άντι Κάσα στο μόνο προ του Ταρτόρα Σταύρο Μητρεβόλη.
Στο 40΄Πάλι ο Άντι Κάσα έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Σταύρο Μητρεβόλη που όμως παραπάτησε λίγο και άργησε έτσι δίνοντας το δικαίωμα στους αμυντικούς του Μακεδονικού να διώξουν σωτήρια.
Στο 41΄Μετά από σέντρα του Λίτσο ο Γουρτζουλίδης πιάνει καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα χαμηλά προς τη ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού του Π.Α.Σ με τον Γιάννη Μαυρομάτη να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα καθώς με φοβερή εκτίναξη έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ κρατώντας το 1-1.
Στο 43΄ Δυνατά εκτελεσμένο με πολλά φάλτσα φάουλ του σπεσιαλίστα Γιώργου Συμεωνίδη
βρίσκει τον προωθούμενο Ανδρεά Μπαμπάρη που με κεφαλιά σκοράρει αλλά και πάλι κατά την εκτίμηση μας  λανθασμένα ακυρώνεται το τέρμα ως off side.
Στο 44΄ Πολύ μεγάλη φάση για τον Μακεδονικό αφού σε παράλληλη σέντρα του Αθανασιάδη, και με τον Γιάννη Μαυρομάτη σε δυσμενή θέση,το πλασέ που πραγματοποίησε επερχόμενος ποδοσφαιριστής του Αγίου κατέληξε απελπιστικά άουτ.
Στο 48΄ Ο δαιμόνιος Γιώργος Συμεωνίδης έβγαλε μπαλιά στον Σταύρο Μητρεβόλη στη μικρή περιοχή που με ωραίο τσίμπημα της μπάλας προώθησε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ταρτόρα κάνοντας το 1-2 για την ομάδα της Φλώρινας.
Στο 49΄Ο Νίκος Λιάμης έδειξε τα σπουδαία και πλούσια αμυντικά του προσόντα αφού πέφτοντας με αυτοθυσία στα πόδια του επερχόμενου Ρούντου έδιωξε σωτήρια την μπάλα κόρνερ κρατώντας το 1-2.
Στο 50΄Σειρά του Γιώργου Κωτσόπουλου να βγάλει υποδειγματική 35 μπαλιά στον Ραφαήλ Γώγο που μπήκε αλλά πλάσαρε άουτ.
Στο 51΄Είχαμε δυο περιπτώσεις με χέρια σε δυο απανωτές φάσεις εντός μικρής περιοχής του Π.Α.Σ Φλώρινα μπροστά στον διαιτητή Κάτη που  έδειξε παίξτε καθώς και τα δυο ήταν ακούσια.
Στο 52΄ Νέα μεγάλη φάση για τον Μακεδονικό καθώς δίνεται η δυνατότητα στον Γουρτζουλίδη με καρφωτή κεφαλιά να σκοράρει αλλά και πάλι ο Γιάννης Μαυρομάτης του το στερεί πραγματοποιώντας σπουδαία απόκρουση χαμηλά διώχνοντας σε κόρνερ.
Στο 54΄Και άλλη μια σπουδαία απόκρουση από το Γιάννη Μαυρομάτη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπασούρη που πέταξε με υπερένταση την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Π.Α.Σ σε κόρνερ.(Είναι το βίντεο της φάσης που έχουμε ανεβάσει στο F.B και στη σελίδα της ομάδας με την απόκρουση του Γιάννη που αξίζει να την δείτε)
Στο 66΄ Σουτ του Σταύρου Μητρεβόλη διώχνει δύσκολα ο Ταρτόρας με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι και να δίνεται η δυνατότητα στους αμυντικούς να διώξουν μακρυά.
Στο 67΄Επέλαση του Άντι Κάσα από τα αριστερά που σουτάρει δυνατά όμως ο Μολίνα παρών μπλοκάρει για τον Μακεδονικό.
Στο 88΄και 95΄Οι αμυντικοί του Π.Α.Σ Φλώρινα με αυτοθυσία κυριολεκτικά σε πολυσύνθετες φάσεις δίνοντας το καλύτερο τους εαυτό δεν επέτρεψαν τους αντιπάλους να πετύχουν την ισοφάριση κάνοντας που λέμε στο τέλος μια σπουδαία επαγγελματική νίκη.
Τέλος του αγώνα!
Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλη την ομάδα για την σημερινή νίκη καθώς όλοι προσπάθησαν και πρόσθεσαν από ένα λιθαράκι ο καθένας έτσι ώστε η ομάδα να παραμείνει ζωντανή στη προσπάθεια διεκδίκησης και κατάκτησης του φετινού Πρωταθλήματος.
Μπορεί χτες να <<άκουσαν>> πολλά ο Γιώργος Συμεωνίδης και ο Γιώργος Κωτσόπουλος,μπορεί να σκόραραν ο Γιώργος Συμεωνίδης και ο Σταύρος Μητρεβόλης όμως επιτρέψτε μου να ανακηρύξω MVP του αγώνα δυο πρόσωπα της ομάδας:
Α. Τον πάντα χαμογελαστό τερματοφύλακα Γιάννη Μαυρομάτη που με τις σπουδαίες αποκρούσεις του κράτησε ζωντανή την ομάδα, έδωσε τη δύναμη και το κουράγιο στους συμπαίκτες να συνεχίσουν την προσπάθεια, να πιστέψουν και τελικά να κερδίσουν το κρίσιμο αυτό παιχνίδι.
Β. Στον προπονητή της ομάδας Θεόδωρο Γλούφτση που ταπεινά με υπομονή και επιμονή στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στη κατεχόμενη θέση χτίζει καθημερινά τον δικό του αλλά και δικό μας Π.Α.Σ Φλώρινα που πάνω από όλα θα είναι πρώτα οικογένεια και μετά ομάδα ποδοσφαίρου !
Στο παιχνίδι έδωσε ρεσιτάλ προπονητικής καθώς με τις επιλογές του δικαιώθηκε απόλυτα.
Στο στήσιμο της ομάδας με κινήσεις σκακιστικής τακτικής πίεσε και μπέρδεψε τον αντίπαλο προπονητή – παραχώρησε εσκεμμένα και τελικά σταδιακά κατέκτησε όλο το χώρο του γηπέδου ελέγχοντας τον αντίπαλο και με εσωτερικές αλλαγές σταδιακά έπνιξε, στραγγάλισε και κούρασε τους αντιπάλους δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του συμβάλλοντας και αυτός έτσι τα μέγιστα στην επίτευξη της νίκης.
Ταπεινά με την μπάλα χαμηλά συνεχίζουμε την ιδιαίτερη φετινή μας πορεία.Απομένουν τέσσερις τελικοί (όπως λέει και ο Κος Λουτσέσκου) και εφησυχασμός απαγορεύεται!

Για το Π.Α.Σ Φλώρινα έπαιξαν:
Μαυρομάτης,Καγιαλλίδης,Κωτσόπουλος,Λυκούδης,Πανταζίδης,
Γώγος,Ακριτίδης,Μπαμπάρης,Κάσα,Συμεωνίδης,Μητρεβόλης

Αλλαγές έπαιξαν:
Λιάμης,Μάρκου,Βλαδίκας,Ποντίκης