Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Τρίτη Θέση η Κ14 Τέταρτη Θέση η Κ16 με ήττα στα πέναλτι στην ΕΠΣ Κοζάνης για τον ΠΑΣ Φλώρινα και τουρνουά στον ΑΕΤΟ οι μικροί.

 Νίκησε με σκορ 1-0 τον Βυζαντινό Αετό η Κ14 του ΠΑΣ Φλώρινα μέσα στο ΔΑΚ Πτολαμαϊδας στον μικρό τελικό του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κοζάνης και κατέκτησε την 3η θέση του πρωταθλήματος του γειτονικού νομού. Η ομάδα του ΠΑΣ έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και κατάφερε με τον σουτ του Ντίτουρα στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα να πάρει τη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα κατέκτησε πριν από έναν μήνα την 1η θέση στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φλώρινας. Η Κ16 του ΠΑΣ Φλώρινα αν και έμεινε πίσω στο σκορ από τον Ατρόμητο στο ημίχρονο με 2-0 κατάφερε στην επανάληψη να επιστρέψει και με τα τέρματα του Τάσκα και του Τερπίνα να φέρει την αναμέτρηση στη διαδικασία  των πέναλτι. Εκεί οι παίχτες του ΠΑΣ στάθηκαν άτυχοι και ηττήθηκαν με συνολικό σκορ 6-5 καταλαμβάνοντας την 4η θέση. Η συμμετοχή του ΠΑΣ Φλώρινα στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κοζάνης αποτελεί μία υπέρβαση τόσο για τον σύλλογο όσο και για ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Φλώρινα και τους γονείς του αφού όλες οι αναμετρήσεις γίνονται εκτός έδρας και η μετακίνηση σε Πτολεμαϊδα και Κοζάνη είναι εβδομαδιαία. Παρόλα αυτά η εκπροσώπηση του συλλόγου από την Κ16 έως την Κ9 ήταν αξιοπρεπέστατη πάντα με στόχο την καλύτερη εκπαίδευση των νεαρών ποδοσφαιριστών.      

Την Κυριακή 2 Ιουνίου σειρά είχαν τα μικρότερα τμήματα του ΠΑΣ Φλώρινα που συμμετείχαν στο τουρνουά του ΑΕΤΟΥ Φλώρινας και αντιπροσώπευσαν επάξια την ακαδημίας κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.

Οι προπονήσεις της Ακαδημίας του ΠΑΣ Φλώρινα ενώ το προσεχές Σάββατο η Ακαδημία θα ταξιδέψει στην Σιάτιστα για να πάρει μέρος στο τοπικό τουρνουά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κ12 και η Κ10 το μεθεπόμενο τριήμερο θα λάβει μέρος στο μεγάλο διεθνές τουρνουά Football Mind Elite Youth Tournament με συμμετοχή μεγάλων ακαδημιών τόσο από την χώρα μας όσο και από προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες.