Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

1η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: ΜΠΗΚΕ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΖΩΗ

Για άλλη μία φορά ο σύλλογος του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ απέδειξε ότι πέραν των αθλητικών του δράσεων έχει έντονη πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα. Η 1η Αιμοδοσία του συλλόγου ήταν μία ιδέα χρόνων που με την σύμπραξη σύσσωμου του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ έγινε πραγματικότητα σήμερα Σάββατο 29/4/2017 στα αποδυτήρια της ομάδας στο ΔΑΚ Φλώρινας. Η πρωτοβουλία των ανθρώπων της ομάδας είναι προς το κοινωνικό σύνολο και απευθύνεται τόσο στα μέλη του ΠΑΣ όσο και σε όλους τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Οι επιτελείς του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας έστησαν μία κινητή μονάδα αιμοδοσίας και από τις 9:00 το πρωί μέχρι της 13:00 το μεσημέρι αρκετός κόσμος έσπευσε να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν ορισμένος ο αγώνας για την τελευταία αγωνιστική του Παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Φλώρινας μεταξύ των ομάδων του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ και του Αετού με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να παρακολουθούν τη διαδικασία βλέποντας πόσο απλό και σύντομο είναι να δίνεις αίμα ώστε στο μέλλον να γίνουν και αυτοί αιμοδότες. Παράλληλα με την αιμοδοσία οι συμμετέχοντες έγιναν και δότες δείγματος μυελού των οστών για οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας το χρειαστεί παγκοσμίως.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣ Φλώρινα Θόδωρος Ουλιάρης και όλο το διοικητικό συμβούλιο, οι προπονητές της ομάδας και της ακαδημίας, οι ποδοσφαιριστές και φίλοι της ομάδας αλλά φυσικά και οι γονείς των ποδοσφαιριστών της ακαδημίας αγκάλιασαν την εκδήλωση με κάθε τρόπο. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας δούλεψε ασταμάτητα για τέσσερις ώρες προσφέροντας με υπομονή και χαμόγελο τις υπηρεσίες τους στους εθελοντές. Οι μητέρες των νεαρών ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας του ΠΑΣ Φλώρινα ανέλαβαν την εστίαση των συμμετεχόντων φτιάχνοντας ένα πλήθος κερασμάτων που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Στον κάθε συμμετέχοντα δόθηκαν αναμνηστικά καπέλα και μπρελόκ με το λογότυπο της ομάδας και της αιμοδοσίας προσφορά της ομάδας.

Η αιμοδοσία του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ δεν σταματάει εδώ αλλά θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε τα αποθέματα να μην εξαντληθούν και να ανανεώνονται συνεχώς. Ο σύλλογος του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συμμετέχοντες και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε έχει ανάγκη ώστε να προσφέρει απλόχερα όσες φιάλες αίματος χρειαστούν για το υπέρτατο αγαθό της Υγείας.

Φωτογραφία της Μαρια Τανασιουκ Γεωργιου.Φωτογραφία της Μαρια Τανασιουκ Γεωργιου.

Φωτογραφία της Μαρια Τανασιουκ Γεωργιου.

Φωτογραφία της Μαρια Τανασιουκ Γεωργιου.

Φωτογραφία του Thanos Balakas.