Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΠΟΔΟΤΕΝΝΙΣ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

1. Διαστάσεις: το γήπεδο θα είναι 5x10m χωρισμένο στη μέση από ένα δίχτυ 6μ.

2. Οι ομάδες: θα αγωνίζονται σε 2αδες. Αν υπάρχουν αναπληρωματικοί παίχτες θα μπορούν να μπαίνουν όποια στιγμή και όσες φορές θέλουν αρκεί να υπάρχει διακοπή.

3. Πόντοι: Ο αγώνας θα ολοκληρώνεται σε 2 νικηφόρα σετ. Στα προκριματικά το κάθε σετ θα έχει 11 πόντους και θα πρέπει η νικήτρια ομάδα να έχει 2 πόντους διαφορά, μέχρι τον 15 πόντο (πχ 15-14). Στους ημιτελικού και στον τελικό το κάθε σετ θα ολοκληρώνεται στους 21 πόντους ενώ αν χρειαστεί 3ο σετ tie break θα ολοκληρώνεται στους 11 πόντους.

4. Σερβίς: θα εκτελείται πίσω από την τελική γραμμή του γηπέδου είτε μετά από αναπήδηση της μπάλας είτε από κάτω και θα πρέπει υποχρεωτικά να αναπηδήσει στο αντίπαλο μισό γήπεδο. Κατά το σερβίς η αντίπαλη ομάδα θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον 2 πάσες (μέχρι 3) πριν επαναφέρει την μπάλα στο αντίπαλο μισό γήπεδο. Οι παίχτες της κάθε ομάδας υποχρεωτικά θα σερβίρουν με κυκλική μορφή μόλις κερδίζουν την μπάλα στην κατοχή τους.

5. Δίχτυ: Θεωρείτε φυσικό εμπόδιο και μετράει η κατάληξη της μπάλας μετά από αυτό. Το ίδιο ισχύει και κατά το σερβίς. 

Σε κάθε περίπτωση, οι ομάδες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των διαιτητών, οι οποίοι ελέγχουν τόσο των αριθμό εναλλαγής της μπάλας μεταξύ των παικτών όσο και το αν η μπάλα καταλήξει εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου.