Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Π.Α.Σ ΦΛΩΡΙΝΑ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 2-1



To περασμένο Σάββατο, στο Δ.Α.Κ Φλώρινας και για την 9η Αγωνιστική της Α1 ΕΠΣ Φλώρινας στο Derby της Πόλης, ο Π.Α.Σ αντιμετώπισε τον συντοπίτη του Μέγα Αλέξανδρο και του επιβλήθηκε με σκορ 2-1.Υπό άριστες και ασυνήθιστες για την εποχή καιρικές συνθήκες, με όλους τους θεατές να χειροκροτούν σε κάθε καλή φάση δείχνοντας περίτρανα την ποιότητα των φιλάθλων της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε ένα Derby με τα όλα του !! Γρήγορο-δυνατό παιχνίδι με αρκετές φάσεις και τρία (3) Γκολ ήταν  το κυρίως μενού του αγώνα.
To δίδυμο Βασιλείου-Παπαθανασίου παρέταξε την ομάδα του Π.Α.Σ με σύστημα 4-2-3-1 ενώ ο Παντελής Τσιλεμάνης παρέταξε την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου σε σχήμα 4-3-2-1
Νωρίς-νωρίς η ομάδα του Π.Α.Σ έδειξε τις διαθέσεις της!!!
Στο 1΄Ο εορταζόμενος (εις διπλούν εορτή αλλά και γενέθλια) Φίλιππος Μπάγας μετά από ωραία κούρσα σεντράρει από τα δεξιά στο κεφάλι του Γυφτόπουλου που στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα και έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σιαμπανίδη.
Στο 3΄ Ο  Γεωργόπουλος  αφού πέρασε δυο αντιπάλους βγάζει κάθετη μπαλιά - τρύπα στον αρχηγό του Π.Α.Σ Παύλο Γυφτόπουλο που μόνος προ του Σιαμπανίδη πλασάρει εύστοχα και ανοίγει το σκορ 1-0.
Στο 13΄ Αφού κυκλοφόρησε η μπάλα στα πόδια των παικτών του Π.Α.Σ ο Μπάγας με όμορφη ενέργεια ξεκλειδώνει την σφικτή άμυνα του Μέγα Αλέξανδρου και βγάζει μπαλιά << λουκούμι>> στον Παύλο Γυφτόπουλο όμως ο τερματοφύλακας του Μέγα Χρ.Σιαμπανίδης στο τετ- τετ πέφτει με αυτοθυσία και μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 23΄Ο Θ.Τασόπουλος βρίσκει τον Γεωργόπουλο που προσπάθησε να πατήσει μικρή περιοχή όμως ο Κεσίδης βάζει έξυπνα το σώμα του και δίνει την δυνατότητα στο Σιαμπανίδη να μπλοκάρει.
Στο 24΄ Δεν σφυρίζεται φάουλ που έγινε στον ιδιαίτερα κινητικό Πέτρο Σβίρο που χάνει την μπάλα .Στην αντεπίθεση των παικτών του Μέγα Αλέξανδρου βγαίνει μόνος τετ-α-τετ ο Αχιλλέας Μητρούσης όμως ο κέρβερος Κ. Στόικος διώχνει με τα πόδια κόρνερ.Στην εκτέλεση του κόρνερ μετά από μονομαχίες σωμάτων και γκελ η μπάλα φτάνει στο Πέτρο Σαπουντζή που από απόσταση δυο (2) μέτρων μόνος αφύλακτος  πιάνει καρφωτή κεφαλιά στα χέρια του Στόικου. Μεγάλη φάση για τον Μέγα Αλέξανδρο!
Στο 42΄Δυνατά εκτελεσμένο φάουλ από τον Θ.Τασόπουλο στέλνει την μπάλα στα καρέ του Μέγα Αλέξανδρου. Στην έξοδο ο Σιαμπανίδης  προς στιγμή χάνει την μπάλα όμως με δεύτερη προσπάθεια μπλοκάρει διώχνοντας τον κίνδυνο.
Στο 43΄Αναγκαστική αλλαγή για τον Π.Α.Σ βγαίνει ο Δ.Γεωργόπουλος και μπαίνει ο Άγγελος Τσώτσος.
Στο 44΄Ο Μπάγας ελίσσεται και με ωραία τρίπλα ξεφεύγει του Κεσίδη βγάζοντας δυνατή σέντρα χωρίς όμως να προλάβουν οι επερχόμενοι συμπαίκτες του.
Β΄Ημίχρονο 
Στο 49΄ Τετράγωνο από τους Γυφτόπουλο -Τσώτσο - Μπάγα - Θ.Τασόπουλο ο τελευταίος βρίσκει με πλάγια μπαλιά τον Τσώτσο που μόνος στο τετ -α- τετ  με τον Σιαπανίδη πλασάρει άουτ...Μεγάλη ευκαιρία χαμένη να διπλασιάσει τα τέρματα ο Π.Α.Σ Φλώρινα! 
Στο 58΄Μπαλιά του Πέτρου Σβίρου στο Φίλιππο Μπάγα που βγάζει με σέντρα  τετ -α - τετ μόνους τους Γυφτόπουλο - Τσώτσο όμως το πλασέ του πρώτου αλλά και η αδυναμία να πλασάρει στο αφύλακτο τέρμα του δεύτερου γλιτώνουν τον Μέγα Αλέξανδρο από δεύτερο τέρμα.
Στο 59΄Φαλτσαριστό κόρνερ για τον Μέγα Αλέξανδρο.. κάνει κακή έξοδο ο Στόικος και χάνει την μπάλα. Αυτή καταλήγει στην μικρή περιοχή στον Μητρεβόλη που με την πλάτη στο τέρμα προσπαθεί να την κοντρολάρει.Τον πλησιάζει από πίσω ο Στόικος με σκοπό να του την κλέψει  και στην εξέλιξη της φάσης και ενώ η μπάλα ήταν στα πόδια του Μητρεβόλη  τον κλωτσά ,στην προσπάθεια του να απομακρύνει.Δεν καταλογίζεται τίποτα....Πιθανόν ο Διαιτητής να σταμάτησε την φάση εν τη γεννέσει της καθώς ήταν πεσμένος κάτω ο Ιωαννίδης (Νο 8).
Στο 60΄Αλλαγή για τον Π.Α.Σ έξω ο Μπάγας μέσα ο Χρ. Γεωργιαδης.
Στο 68΄Δυνατό σουτ από τον Στράτο Κατή ,που προ λίγων λέπτων εισήλθε στο αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή ,αναγκάζει τον Στόικο να πετάξει με υπερένταση την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι κόρνερ που πέρασε  μετά ανεκμετάλλευτο για τον Μέγα Αλέξανδρο.
Στο 70΄ Περίτεχνη και γρήγορη μπαλιά του Τσώτσου στον Θ. Τασόπουλο που εξαπολύει κεραυνό που περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μέγα Αλέξανδρου.
Στο 74΄Αλλαγή για τον Π.ΑΣ βγαίνει ο διακριθείς Πέτρος Σβίρος και μπαίνει  ο Νίκος Βέρτκας.
Στο 77΄Ο νεοαποκτηθείς Γιώργος Ιωαννίδης βλέπει το κενό στα πλάγια της άμυνας του Μέγα Αλεξάνδρου και δίνει πάσα στο Θ. Τασόπουλο. Αυτός ανεβαίνει, συγκλίνει και την κατάλληλη στιγμή σεντράρει βρίσκοντας τον Γυφτόπουλο που εν κινήσει πλασάρε....2-0
Στο 78΄Ο βετεράνος Νίκος Βέρτκας μαγικά ξέφυγε του Λάγκου , μετά από μπαλιά του Τσώτσου,και πλασάρε κρεμώντας τον Σιαμπανίδη με την μπάλα να φεύγει όμως λίγο άουτ ..
Στο 89΄Σέντρα του Νίκου Βέρτκα βρίσκει τον Γυφτόπουλο που από τα δυο μέτρα (ίδια φάση όπως στο Α΄Ημίχρονο του Πέτρου Σαπουντζή)στέλνει την μπάλα με καρφωτή κεφαλιά στα χέρια του Σιαμπανίδη.
Στο 90΄ Μπαλιά του Κελεσίδη στον Τσώτσο που μόνος τετ-α -τετ δεν μπορεί σουτάροντας άουτ.
Στο 93΄Εκτέλεση φάουλ του Μάγγου στέλνει την μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Π.Α.Σ όπου ο Στράτος Κατής με τακουνάκι πλασάρει κάνοντας το 2-1.
ΛΗΞΗ του αγώνα!!.
Μεγάλη και δίκαιη νίκη για την ομάδα του Π.Α.Σ Φλώρινα έναντι ενός σπουδαίου αντιπάλου που δίκαια φέτος βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.Η ομάδα του Π.Α.Σ Φλώρινα έπαιξε σήμερα  πολύ ωραίο ποδόσφαιρο , έτρεξε ,πάλεψε και επικράτησε σε όλες τις μονομαχίες, είχε φάσεις, πέτυχε δύο όμορφα τέρματα και πρόβαλε επιτέλους το πρόσωπο του Πρωταθλητή. Κανείς παίκτης του Π.Α.Σ δεν υστέρησε.
Είχε την χαρά να δει ως MVP του σημερινού αγώνα δικό της ποδοσφαιριστή ,τον  Πέτρο Σβίρο.
Ο Πέτρος έτρεξε ασταμάτητα πολλά χιλιόμετρα!! Έκοβε ,μοίραζε , οργάνωνε ,διεκδικούσε και κέρδιζε με ψυχή <<Λέοντα>>την κάθε μονομαχία. Κρατούσε έξυπνα και σωστά στην κατοχή του την μπάλα, βγάζοντας από την μία για την ομάδα μας αντεπιθέσεις ,κόβοντας τις επιθέσεις του Μέγα Αλέξανδρου, αλλά και ξεκουράζοντας και ηρεμώντας από την άλλη το παιχνίδι του Π.Α.Σ.
Επιτρέψτε μου να πω πως θύμιζε το σύχρονο χαφ άλλης κατηγορίας που όλοι θα θέλανε να έχουν στην ομάδα τους!! Πέτρο....υπομονή δουλειά και γρήγορα  η δικαίωση θα έρθει
Συγκάτοικοι πια μαζί μετά το σημερινό αποτέλεσμα και οι δυο ομάδες θα κυνηγήσουν τον πρωτοπόρο Μακεδονικό Αγίου Παντελεήμονα βάζοντας φωτιά στο φετινό πρωτάθλημα
Για τον Π.Α.Σ Φλώρινα έπαιξαν: 
Στόικος ,Κελεσίδης ,Β.Τασόπουλος , Ρούφας ,Μπαμπάρης ,Σβίρος (74΄Βέρτκας),
Ιωαννίδης, Θ.Τασόπουλος ,Μπάγας (60΄Γεωργιάδης), Γυφτόπουλος,
Γεωργόπουλος (43΄Τσώτσος).

Ο MVP της αναμέτρησης Πέτρος Σβίρος