Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Παιχνίδι Διατροφής-Ψυχολογίας από τον ΟΠΑΠ για την Ακαδημία ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ

Περισσότεροι από 80 νεαροί αθλητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ συμμετείχαν στο διαδραστικό παιχνίδι του δικτύου Ακαδημιών του ΟΠΑΠ που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο ΔΑΚ Φλώρινας. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του ΟΠΑΠ κος Νίκος Παπασπανός (Διατροφολόγος) και Μάρα Παπασπανού (Ψυχολόγος) μέσω ενός άρτια σχεδιασμένου διαδραστικού παιχνιδιού πέρασαν μηνύματα αθλητικής διατροφής αλλά και αθλητικής συμπεριφοράς στους μικρούς ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας. Οι παίχτες του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ χωρίστηκαν σε 6 ομάδες σύμφωνα με τις ομάδες τροφών που καταναλώνουμε και προσπάθησαν να βρουν τα τρόφιμα που ανήκουν σε κάθε μία σε ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού και σκυταλοδρομίας που έδειχνε και την χρησιμότητα των θρεπτικών συστατικών στον αθλητισμό. Στην συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τις ποσότητες και την συχνότητα που θα πρέπει να καταναλώνονται οι τροφές μηνιαίως, εβδομαδιαίως και ημερησίως. Ακολούθησε ένα παιχνίδι συνεργασίας με τα μέρη του σώματος και τις ομάδες τροφών που χρειάζονται για να κινηθούν σε συγκεκριμένες κινήσεις. Ενώ τέλος τα παιδιά συνεργάστηκαν ώστε να μπορέσουν να βρουν παροιμίες έχοντας μπροστά τους  καρτέλες με εικόνες και λέξεις. Κλείνοντας η κα Παπασπανού έδωσε γενικές κατευθύνσεις και οδηγίες στους μελλοντικούς ποδοσφαιριστές μας και με το ζεστό χειροκρότημα από πλευράς τους έκλεισε όμορφα μία διαφορετική προπόνηση και ομιλία από τις συνηθισμένες. 

Οι συνεργάτες του ΟΠΑΠ μετά το πέρας του παιχνιδιού ενημέρωσαν και έδωσαν επιπλέον οδηγίες και κατευθύνσεις στο προπονητικό team της Ακαδημίας και ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος πάνω στα θέματα που αναλύθηκαν και είχαν να κάνουν με το προαγωνιστικό, αγωνιστικό και μετααγωνιστικό γεύμα των αθλητών αλλά και τους τρόπους συμπεριφοράς των προπονητών και των γονέων απέναντι στα παιδιά. 

Ο σύλλογος του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ, το προπονητικό team, τα παιδιά και οι γονείς τους ευχαριστούν θερμά τους συντελεστές του ΟΠΑΠ που βρέθηκαν στο γήπεδο αλλά και τους σχεδιαστές του προγράμματος και περιμένουν με χαρά τις επόμενες δράσεις του προγράμματος.