Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Το σύστημα iFootball για την Αξιολόγηση και Ανάπτυξη του τεχνικού επιπέδου ποδοσφαιριστών και στη Φλώρινα




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ακαδημία Π.Α.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑ θα χρησιμοποιεί το σύστημα iFootball για την Αξιολόγηση και Ανάπτυξη του τεχνικού επιπέδου των παικτών της.
Ο Τεχνικός Διευθυντής Π.Α.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ, Νίκος Βασιλείου, δήλωσε τα εξής: «Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ προσπαθούσε σε τακτά χρονικά διαστήματα να αξιολογήσει τις επιδόσεις των αθλητών της και να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες του καθενός. Με τη συμφωνία που κλείσαμε έχουμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε την πρόοδο των ποδοσφαιριστών μας μέσα από πιο επιστημονικές μεθόδους και να τους συγκρίνουμε σε μια τεράστια βάση δεδομένων ποδοσφαιριστών ίδιας ηλικίας από όλη τη χώρα. Ευελπιστούμε ότι μέσω των αποτελεσμάτων θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα των νεαρών ποδοσφαιριστών μας αλλά και να κρίνουμε τη δική μας αποτελεσματική δουλειά».
Ο υπεύθυνος Αξιολογήσεων και Αναλύσεων iFootball, Αντώνης Καρατζάς, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με την Ακαδημία Π.Α.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑ. Η Ακαδημία, εκτός από τα οφέλη που θα αποκομίσει από την εφαρμογή του iFootball στους δικούς της παίκτες, θα λειτουργεί και σαν σημείο Αξιολόγησης για όλο τον νομό Φλώρινας, και για παίκτες που θέλουν να αξιολόγηθούν ανεξάρτητα, υπό την επίβλεψη του κυρίου Βασιλείου και του προπονητικού team».

Ποιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν 4 μετρήσεις τεχνικής και ταχύτητας σε βάθος ενός χρόνου και τα αποτελέσματα θα αναλυθούν και θα δείξουν που χρειάζεται βελτίωση ο κάθε παίχτης ξεχωριστά. Στην συνέχεια με τη βοήθεια των ανθρώπων της ifootball θα δοθούν ατομικά προγράμματα προπόνησης, με σκοπό σε κάθε μέτρηση να βελτιώνονται τα αποτελέσματα και συνεπώς οι δεξιότητες του κάθε παίχτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα χρησιμοποιούν Τμήματα Υποδομής μεγάλων ομάδων της χώρας αλλά και του εξωτερικού.

Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΔΑΚ Φλώρινας την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 και μπορούν να συμμετέχουν αθλητές από όλον τον νομό Φλώρινας. Το πρόγραμμα των μετρήσεων περιλαμβάνει: Στις 10:00 πμ Αθλητές γεννημένους από 1993 μέχρι 1996, στις 12:00 Αθλητές γεννημένους 1996-1998. Στις 16:30 Αθλητές γεννημένους 1999-2000 και στις 18:30 Αθλητές γεννημένους 2001-2002.

Πληροφορίες: M.Sc. Βασιλείου Νικόλαος τηλ:6932750646