Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ATRI CUP: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Ο ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ 2 ΠΡΩΤΙΕΣ

Με δύο κούπες στις αποσκευές του επέστρεψε ο ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ από την πόλη του Άτρι της γειτονικής Ιταλίας. Η συμμετοχή της ομάδας μας αποτέλεσε ίσως την σημαντικότερη αθλητική και πολιτιστική εμπειρία της Ακαδημίας μας τόσο για τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές όσο και για τους συνοδούς που την ακολούθησαν. Ο ΠΑΣ έλαβε μέρος στους αγώνες με 3 αγωνιστικά τμήματα ΠΑΙΔΙΚΟ (2000-01), ΠροΠΑΙΔΙΚΟ (2002-03) 7ν7, και Τζούνιορ (2004-05-06) 6ν6.
Απονομές στους Πρωταθλητές
Η αποστολή του ΠΑΣ Φλώρινα αναχώρησε από το ΔΑΚ Φλώρινας την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 19:00 με 36 αθλητές και 16 συνοδούς για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου και κατεύθασε μετά από μία στάση στις 11:30. Στις 00:30 το Super Fast σάλπαρε με την αποστολή να το διασκεδάζει με επιτραπέζια παιχνίδια, συζητήσεις και άφθονο διαδίκτυο από το wifi του πλοίου. Στις 10:30 ώρα Ιταλίας πλέον του Σαββάτου ο ΠΑΣ Φλώρινα έφθασε στο Μπάρι και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι για το Άτρι. Αφού το λεωφορείο πέρασε την πόλη της Πεσκάρα, το Άτρι φάνηκε στην κορυφή ενός λόφου περίπου 10χλμ από τις αδριατικές ακτές. Πρόκειται για μία μικρή παραδοσιακή πόλη 11.000 περίπου κατοίκων με το ιστορικό της κέντρο στην κορυφή και την πιο σύγχρονη εκδοχή της χαμηλότερα στους πρόποδες. Η αποστολή κατέλυσε στο φιλόξενο Hotel Du Parc και αμέσως τα τμήματα της ομάδας ετοιμάστηκαν για τις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής όπου η υπερένταση του παιχνιδιού τους βγήκε σε καλό αφού έπιασαν καταπληκτική απόδοση.
Κοκκίνησε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παιχνίδια και συζητήσεις στο πλοίο.

Εκεί οι Junior του ΠΑΣ Φλώρινα επικράτησαν της Young Boys με σκορ 14-1, οι Προπαίδες του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ νίκησαν με σκορ 3-0 την River Casale και το Παιδικό επικράτησε της τοπικής ομάδας με σκορ 0-4 με 2 γκολ του Κοκαρόπουλου ενώ από ένα γκολ πέτυχε ο Αλούσης και ο Βασιλείου Κ. Το βράδυ ακολούθησε η τελετή έναρξης των αγώνων που περιείχε παρέλαση όλων των αποστολών με την επίσημη φανέλα των αγώνων που μοιράστηκε σε κάθε παιδί, επίδειξη ακροβατών και ιπποτών από τους Le Torri Di Venere, καθώς και πολύ χορός με την μπάντα "Mala & i Bravi Ragazzi".
2004-05 ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ - YOUNG BOYS
2002-03 ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ - RIVER CASALE
ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ - GIMNASIUM

Παρέλαση στους δρόμους της πόλης του Άτρι
Συναυλία και πολύ χορός από τις αποστολές των αγώνα

Την Κυριακή το πρωί οι Τζούνιορ του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ αντιμετώπισαν την Ουγγρική Haidoubozs A την οποία κέρδισαν με σκορ 6-1.Οι Παίδες και οι Προπαίδες της ομάδας είχαν ελεύθερο χρόνο και κατέβηκαν στο γειτονικό Pinetto όπου για 2-3 ώρες χάρηκαν τα νερά της Αδριατικής με πολύ μπάνιο, θαλάσσια Zumba και παιχνίδι. Το απόγευμα οι ρόλοι άλλαξαν και οι μικροί του ΠΑΣ κολύμπησαν στην πισίνα του ξενοδοχείου ενώ οι Προπαίδες επικράτησαν της Oasis Napoli με σκορ 9-3 και οι Παίδες ηττήθηκαν από την Πεσκάρα με 3-1 με τον Κοκαρόπουλο να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της συνάντηση για την ομάδα μας. Το βράδυ στην Piazza Duomo οι αποστολές παρακολούθησαν την επίδειξη αφρικάνικων χορών από τους "Africa Mbolo" με αρκετούς παίχτες της ομάδας μας να ανεβαίνουν στην πίστα και να δείχνουν τις χορευτικές τους δυνατότητες.
ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ - HAIDOBUSZ A'



Aqua Zumba και παιχνίδια στη θάλασσα για Παιδικό & Προπαιδικό
ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΕΣΚΑΡΑ

foto018_2015
Αφρικάνικοι Χοροί με πρωταγωνιστές τους νεαρούς Αθλητές του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ
Η Δευτέρα περιελάμβανε πολύ πρωϊνο ξύπνημα και αναχώρηση για Ρώμη. Εκεί πραγματοποιήθηκε μία κινηματογραφική επίσκεψη στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης Βατικανό, Κολοσσιαίο, στο Olympico, στη Fontana Di Treviκαι στις σημαντικότερες πλατείες της πόλης (Navone, Di Popolo, Di Spagna, Di Venezia κτλ)  αφού η αποστολή έπρεπε να επιστρέψει για τους τελευταίους αγώνες των ομίλων το απόγευμα. Σε αυτούς οι Τζούνιορ του ΠΑΣ αντιμετώπισαν την τοπική Gimnasium Atri με νίκησαν με σκορ 12-0. Οι ΠροΠαίδες του ΠΑΣ Φλώρινα κέρδισαν τη Virtus Hatria με 7-1 ενώ οι Παίδες έχασαν από την Cologna με σκορ 2-0 καταλαμβάνοντας την 3η θέση της διοργάνωσης. Η νύχτα είχε και πάλι βόλτες στην πόλη, συναυλία και πολύ χορό με το συγκρότημα "Studio 54".
ΡΩΜΗ. Piazza Di Spagna
2004-05 ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ - GIMNASIUM
Την Τρίτη που ήταν και η τελευταία μέρα παραμονής στο Atri η αποστολή του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ ξεναγήθηκε από μία 15μελή ομάδα νέων της περιοχής στα αξιοθέατα της πόλης με τους νεαρούς άσους της ομάδας να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και να εξασκούνται στις ξένες γλώσσες και στην επικοινωνία με νέους άλλων χωρών. Το απόγευμα ήταν η μέρα των τελικών. Πρώτα οι Προπαίδες του ΠΑΣ Φλώρινα αντιμετώπισαν την Haidoubozs από την Ουγγαρία την οποία και νίκησαν με σκορ 3-0 κατακτώντας την 1η θέση ανάμεσα σε 8 ομάδες. Στην συνέχεια οι Τζούνιορ του ΠΑΣ αντιμετώπισαν στον ημιτελικό την Debrecen την οποία και νίκησαν με σκορ 1-0 και στον μεγάλο τελικό αντιμετώπισαν την Πεσκάρα με την οποία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 και στην διαδιακασία των πέναλτι επικράτησαν με 3-2 κατακτώντας μέσα σε ενθουσιασμό και συγκίνηση την 1η θέση ανάμεσα σε 12 ομάδες. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των δύο τμημάτων που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις δεχόμενοι το χειροκρότημα όλων των παραβρισκόμενων. Το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης υπήρξε ο διαγωνισμός ομορφιάς της Περιφέρειας του Abruzzo και της Miss Atri Cup όπου πανέμορφα κορίτσια της περιοχής περπάτησαν στην πασαρέλα της ομορφιάς με φορέματα, καθημερινά και μαγιό αφήνοντας έκθαμβους τους θεατές που τον παρακολούθησαν. Ακολούθησε η τελετή λήξης όπου βραβεύτηκαν οι ομάδες πάνω στην πίστα και η ομάδα μας βράβευσε τους διοργανωτές και τον Δήμο του Άτρι, Οι παίχτες του ΠΑΣ Φλώρινα έμειναν μέχρι αργά διασκεδάζοντας τα κύπελλα στους γραφικούς δρόμους της πόλης.

Ξενάγηση στην πόλη του Άτρι

Προσθήκη λεζάντας

2002-03 ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ - HAIDUBOZS

ΟΛΕ ΟΛΕ
Το κύπελλο στον Αρχηγό

 2004-05-06 ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΕΣΚΑΡΑ


Τελετή Λήξης Βραβεία - Ομιλίες
Την Τετάρτη η αποστολή του ΠΑΣ Φλώρινα αναχώρησε και πάλι χαράματα για την Πομπηία όπου ξεναγήθηκε στην πόλη που θάφτηκε κάτω από το ηφαίστειο του Βεζούβιου το 74 μ.Χ. και έχει παραμείνει σχεδόν άθικτη. Από εκεί και πέρα είχαμε και πάλι ταξίδι μέχρι το Μπάρι από όπου στις 19:30 το Super Fast Ferry 1 επέστρεψε την ομάδα μας στην Ηγουμενίτσα επαναπατρίζοντας τους 52 συμμετέχοντες της ομάδας, οι οποίοι στις 11:00 το πρωί έφθασαν κατάκοποι αλλά πλήρως ικανοποιημένοι στην πόλη της Φλώρινας.    
Η αποστολή του ΠΑΣ στην Πομπηία με Θέα τον Βεζούβιο

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ:

ΠΑΙΔΙΚΟ: ΚΟΥΣΙΑΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΜΑΓΓΟΣ, ΑΛΟΥΣΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΣΚΕΝΔΕΡΗΣ, ΤΙΚΤΑΠΑΝΙΔΗΣ, ΠΑΛΙΑΡΗΣ, ΚΟΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ, ΠΑΤΕΓΟΣ, ΣΕΛΕΜΙΔΗΣ, ΠΑΝΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

ΠροΠΑΙΔΙΚΟ: ΜΠΑΛΚΟΣ, ΔΑΪΚΟΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ, ΚΩΝ/ΝΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΚΟΥΒΑΡΑΣ, ΓΡΟΣΔΑΝΗΣ

ΤΖΟΥΝΙΟΡ: ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, ΔΑΛΑΚΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Χ., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΝΤΟΥΡΟΣ, ΓΚΙΝΟΥΔΗΣ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Η., ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Σ., ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ, ΠΑΛΙΚΡΟΥΣΗΣ

* Άψογη οδηγική συμπεριφορά με παρεϊστικη διάθεση από τον Επαγγελματία Οδηγό Γαϊγάνη Ευάγγελο που κατάφερε με διάθεση να έχει την ομάδα παρούσα σε όλες τις υποχρεώσεις της μέσα από δύσκολες συνθήκες. Ευχαριστούμε επίσης και τη Βαλίνα Χαραβιτσίδου του τουριστικού γραφείου Gaiganis Travel για την προετοιμασία του ταξιδιού.

** Στις αγωνιστικές επιτυχίες θα πρέπει να προστεθεί η 100% επιτυχία τήρησης του προγράμματος της αποστολής που παρουσιάστηκε στους γονείς μία ημέρα πριν από το ταξίδι.

*** Πρωταθλητές και στον χορό αναδείχθηκαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Φλώρινα αφού κάθε βράδυ συμμετείχαν πρώτοι στα πολιτιστικά δρώμενα των διοργανωτών.

**** Έντονη και δυναμική ήταν και η παρουσία των γονέων του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ κατά τη διάρκεια του τουρνουά

***** Σείστηκε πολλά βράδια το Άτρι από τα συνθήματα και τον εθνικό Ύμνο που τραγουδούσαν με πάθος οι παίχτες του ΠΑΣ Φλώρινα.

******Σημαντικές γνωριμίες και επαφές με συνθλητές και συναθλήτριες σύναψαν οι παίχτες της ομάδας του ΠΑΣ Φλώρινα