Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΑΛΩΣΕ ΤΗΝ ΜΕΛΙΤΗ ΜΕ 0-2 ....ΚΕΡΔΙΣΕ Ο Π.Α.Σ ΦΛΩΡΙΝΑ !!

Σπουδαίο <<διπλό>> πέτυχε χθες το απόγευμα επί του Μελιτέα μέσα στο <<Κάστρο της Μελίτης>> ο Π.Α.Σ Φλώρινα! Με δυνατούς άνεμους να πνέουν  και με ένα αγωνιστικό χώρο σε όχι καλή κατάσταση ήταν αδύνατο να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων.
Κλειδί της μεγάλης νίκης του Π.Α.Σ Φλώρινα ήταν η πολύ καλή λειτουργία της αμυντικής του γραμμής (αλάνθαστοι και οι τέσσερις)..αλλά και τα <<κέφια>>  με την ανεβασμένη ψυχολογία του αρχηγού του Παύλου Γυφτόπουλου που μέσα σε τρεις αγωνιστικές έχει πετύχει επτά (7) τέρματα θυμίζοντας <<πολυβόλο  άλλης κατηγορίας>>.
Το ρεπό του πρωτοπόρου Μακεδονικού Αγίου Παντελεήμονα σε συνδυασμό τα χθεσινά αποτελέσματα των διεκδικητών κορυφής έβαλε ξανά φωτιά στο Πρωτάθλημα της Α1 καθώς η διαφορά έφτασε στους +8...το γλέντι μόλις ξεκίνησε!!!
Ας δούμε λοιπόν τις κυριότερες φάσεις του χθεσινού αγώνα:
Στο 6΄Ο Γεωργόπουλος βγάζει πλάγια κάθετη μπαλιά στον Παύλο Γυφτόπουλο που μπαίνει ωραία σεντράρει όμορφα όμως πάνω στον τερματοφύλακα  Λαζαρίδη της Μελίτης.
Στο 20΄Σέντρα του Ντίνου επικίνδυνη διώχνει προ του Στόικου ο Βάκης Τασόπουλος.
Στο 26΄Και πάλι σέντρα του Ντίνου στο κεφάλι του Τρ.Μαυροματίδη όμως η κεφαλιά του καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στόικου.
Στο 29΄Μετά από επίθεση του Μελιτέα η μπάλα καταλήγει δεξιά στον Ντίνο που από πλεονεκτική θέση πλασάρει ψιλοκρεμαστά τον Στόικο με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει άουτ..Μεγάλη ευκαιρία για τον Μελιτέα!
Στο 33΄Εκτέλεση φάουλ του Δόλιου μπλοκάρει σταθερά με άλμα ο Στόικος.
Στο 35΄΄Εκτέλεση φάουλ του Δόλιου μπλοκάρει σταθερά χαμηλά  ο Στόικος.
Στο 39΄Μπαλιά τρύπα του Ντίνου διώχνει προ του Στοίκου ο ΚώσταςΤσίγλης.σε κόρνερ.
Λήξη Ημιχρόνου
Στο 46΄Σέντρα του Γεωργόπουλου βρίσκει τον Γυφτόπουλο που με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα χέρια του Λαζαρίδη.
Στο 47΄Συνδυασμός των Γυφτόπουλο - Γεωργόπουλο επιτρέπει τον τελευταίο να σουτάρει κερδίζοντας κόρνερ.Την εκτέλεση κόρνερ κάνει ο ίδιος στέλνοντας την μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Μελιτέα όπου ο Θ.Τασόπουλος πιάνει δυνατή καρφωτή κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο διοκάρι του Λαζαρίδη. 
Στο 48΄Ο Γεωργόπουλος μετά από περίτεχνη ενέργεια αποφασίζει να σουτάρει... με τον Λαζαρίδη να δηλώνει παρόν και να αποκρούει σταθερά.
Στο 54΄Οι δυνατοί κόντρα άνεμοι επιτρέπουν ξαφνικά δυο σε παίκτες του Μελιτέα να βρεθούν μόνοι προ του Στόικου με τον τελευταίο να μυρίζεται την φάση και να κάνει γρήγορη έξοδο και να διώχνει πριν προλάβουν οι αντίπαλοι ..πλάγια άουτ για τον Μελιτέα.
Στο 56΄ Σουτ του Στάιου από τα πλάγια καταλήγει άουτ.
Στο 57΄Διπλή αλλαγή των Βασιλείου - Παπαθανασίου. Μπαίνουν Τσώτσος- Γεωργιάδης και βγαίνουν Σβίρος- Μπάγας.
Στο 58΄Γρήγορο ξεπέταγμα του Τσώτσου με τον Λούδα να τον ανακόπτει με φάουλ.Την εκτέλεση αναλάμβάνει ο Μπάμπάρης που βρίσκει τέλεια τον Γυφτόπουλο με τον τελευταίο να πιάνει άπιαστη γυριστή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μελιτέα..0-1.
Στο 61΄ Εκτέλεση κόρνερ του Θ.Τασόπουλου βρίσκει τον Β.Τασόπουλο που με καρφωτή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα χέρια του Λαζαρίδη.
Στο 66΄Τραγικό λάθος στο διώξιμο του Λαζαρίδη προ του Γυφτόπουλου (περνάει κάτω από τα πόδια του η μπάλα )με αυτή να κατευθύνεται στο κενό τέρμα.Στη κούρσα των δυο ο Γυφτόπουλος την προλαβαίνει  και την στέλνει στα δίχτυα του Μελιτέα κάνοντας το 0-2.
Στο 68΄ Εκτέλεση φάουλ του Μπαμπάρη βρίσκει τον Β.Τασόπουλο που πιάνει κεφαλιά με την μπάλα να κατευθύνεται στον Γυφτόπουλο.Αυτός την τσιμπάει λίγο προ του Λαζαρίδη στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 70΄Αλλαγή για τον Π.Α.Σ Βγαίνει ο Γυφτόπουλος - μπαίνει ο Β.Γλούφτσης.
Στο 80΄Σουτ του Λυκούδη άουτ.
Στο 81΄Ωραίο μπάσιμο του Ρούφα που σπάει όμορφα στον Γεωργόπουλο που σουτάρει λίγο άουτ.
Στο 86΄Σέντρα ζυγισμένη του Γεωργιάδη βρίσκει τον Θ.Τασόπουλο που με καρφωτή κεφαλιά στέλνει την μπάλα μόλις λίγο δεξιά από το κάθετο δοκάρι του Μελιτέα.
Στο 89΄Εκτέλεση φάουλ του Στάιου μπλοκάρει ο Στόικος.
Στο 91΄Ξανά εκτέλεση φάουλ του Στάιου μπλοκάρει ο Στόικος.
ΛΗΞΗ  του Αγώνα
Για τον Π.Α.Σ έπαιξαν :
Στόικος, Κελεσίδης, Ρούφας, Τσίγλης, Β.Τασόπουλος, Μπαμπάρης,Σβίρος(57΄Γεωργιάδης), Θ.Τασόπουλος, Γυφτόπουλος (70΄Β.Γλούφτσης), Μπάγας (57΄Τσώτσος),Γεωργόπουλος.