Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Π.Α.Σ Φλώρινα - Μακεδονικός Βεύης 2-1

Τρεις πολύτιμους βαθμούς πρόσθεσε χθες στο  <<σακίδιο πλάτης >> του στη διεκδίκηση της κορυφής της Α1 Ε.Π.Σ Φλώρινας ο Π.Α.Σ Φλώρινα αφού κέρδισε με σκορ 2-1 τον σκληροτράχηλο Μακεδονικό Βεύης.
Ο λιμνάζων αγωνιστικός χώρος του Δ.Α.Κ παρά της φιλότιμες προσπάθειες του φροντιστή του Κου Χρ. Μιχαηλίδη σε συνδυασμό με το εκνευριστικό ψιλόβροχο δεν βοήθησε να παιχτεί αξιόλογο ποδόσφαιρο.

Για άλλη μια φορά οι παίκτες του Μακεδονικού Βεύης απέναντι στην ομάδα της Φλώρινας υπερέβαλαν ευατό και μαχόμενοι προσπάθησαν να διεκδικήσουν ακόμη και την νίκη απέναντι στο Π.Α.Σ αφού προηγήθηκαν με 0-1 στη μοναδική αξιόλογη φάση που είχαν.
Κλειδί της χθεσινής νίκης του δίδυμου Βασιλείου - Παπαθανασίου  ήταν η επιμονή αλλά και υπομονή που έδειξαν οι παίκτες τους καθώς και οι αλλαγές ουσίας  που έκαναν στο Β΄ ημίχρονο και ειδικότερα αυτή του M.V.P Χρυσόστομου Τάσκα στην παρθενική του συμμετοχή πέτυχε δυο όμορφα τέρματα βοηθώντας τον Π.Α.Σ στην επιτυχία.
Ας δούμε παρέα τις αξιόλογες φάσεις του χθεσινού αγώνα:
Στο 41΄Τρομερή ενέργεια του Άγγελου Τσώτσου ξεσήκωσε την εξέδρα του Δ.Α.Κ που ξέσπασε σε χειροκροτήματα!! Πέρασε σαν σίφουνας τέσσερις (4) αντιπάλους και μπαίνοντας πλαγιοκοπώντας στη μικρή περιοχή έσπασε προς τους συμπαίκτες του με τον Ταρτόρα να διώχνει κόρνερ την τελευταία στιγμή. 
Στο 50΄Μπαλιά τρύπα τε τα τετ. του αρχηγού Παύλου Γυφτόπουλου στον Άγγελο Τσώτσο δεν προλαβαίνει και μπλοκάρει σωτήρια με έξοδο ο τερματοφύλακας Ταρτόρας.
Στο 51΄Σέντρα του Μπαμπάρη βρίσκει τον Γυφτόπουλο που πανέξυπνα με το κεφάλι δίνει προς το πίσω δοκάρι στον επερχόμενο Γεωργόπουλο που εν κινήσει σουτάρει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ταρτόρα.
Στο 58΄ Ο <<Μπονανότε>> του Π.Α.Σ Άγγελος Τσώτσος ξέφυγε με ωραία προσποίηση και στην κίνηση έπιασε τρομερό σουτ που ανάγκασε τον τερματοφύλακα Ταρτόρα του Μακεδονικού να διώξει δύσκολα και να στείλει την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών κόρνερ για τον Π.Α.Σ.
Και ενώ πίεζε για το γκολ ο Π.Α.Σ Φλώρινα στο 73΄μετά από μπαλιά του Κροκάρη στον Αλούση ο <<πιτσιρικάς>> του Μακεδονικού στέλνει γυριστό  ασύλληπτο κεραυνό στο <<Γ>> της εστίας του ανήμπορου  να αντιδράσει Στόικου ανοίγοντας το σκορ 0-1.Πανέμορφο τέρμα τόσο στην εκτέλεση όσο και στη σκέψη.
Πιέζει ο Π.Α.Σ.....
Στο 75΄Όμορφη σέντρα του Μπαμπάρη προς τον Γυφτόπουλο που δεν μπορεί ....όμως ο προ επταλέπτου νεοεισελθών Τάσκας σκοράρει με κοντινό πλασέ ισοφαρίζοντας 1-1 για το Π.Α.Σ!!
Στο 81΄Δυνατό σουτ του Τσορλίνη πέρασε άουτ.
Στο 85΄Ο αειθαλής Νίκος Βέρτκας βγάζει περίτεχνη σκαφτή μπαλιά στην καρδιά της άμυνας του Μακεδονικού. Ο αρχηγός του Π.Α.Σ Γυφτόπουλος την προωθεί έξυπνα μπροστά του με το στήθος.. σουτάρει  αποκρούει ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού και από το πουθενά με γωνιακό δυνατό σουτ ο Χρυσόστομος Τάσκας σκοράρει και πάλι μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς των παικτών του Π.Α.Σ . Πλήρης ανατροπή και 2-1!
Ο αγώνας στιγματίστηκε από μικροσυμπλοκή των παικτών των δυο ομάδων που οδήγησε σε ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα. Αιτία στάθηκε αντικειμενικά το πάθος που διακατείχαν οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων καθώς κάθε μία ήθελε την νίκη για διαφορετικούς λόγους. Τέλος της αναμέτρησης..2-1 το τελικό σκόρ. 
Για τον Π.Α.Σ έπαιξαν :
Στόικος, Κελεσίδης, Ρούφας, Τσίγλης, Β.Τασόπουλος, Μπαμπάρης, Σβίρος(68΄Τάσκας), Θ.Τασόπουλος(45΄Μπάγας),Γυφτόπουλος,Τσώτσος,Γεωργόπουλος(57΄Βέρτκας)