Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Διαγόρας Βαρικού - Π.Α.Σ Φλώρινα 1-2

Μέχρι το όμορφο Βαρικό ταξίδεψε χθες ο Π.Α.Σ Φλώρινα όπου για το Πρωτάθλημα της Α1 Ε.Π.Σ Φλώρινας αντιμετώπισε τον τοπικό Διαγόρα επικρατώντας του με σκόρ 1-2.
Κάτι η αγωνιστική μαχητικότητα των γηπεδούχων,κάτι το βαρύ λόγω βροχής τερέν αλλά και το <<τείχος>> που ονομάζεται Περπερίδης κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα  και του έδωσε το χαρακτήρα θρίλερ.
Μόλις στο 2΄Δυνατό σουτ του Μπάγα μετά από πάσα του Λεζάκη μπλοκάρει ο Πεπερίδης.
Στο 4΄Ο δεκατετράχρονος Παύλος Γροσδάνης δοκιμάζει σουτ μπλοκάρει και πάλι ο Πεπερίδης.
Στο 11΄Σε εκτέλεση κόρνερ του Μπάγα πιάνει καρφωτή κεφαλιά ο αρχηγός του Π.Α.Σ Τασόπουλος στέλνοντας τη μπάλα στη ρίζα του κάθετου δοκαριού όπου ο
Πεπερίδης μπλοκάρει σωτήρια.
Στο 13΄Δυνατή σέντρα του Ξενάριου βρίσκει σε αμυντικό του Διαγόρα,αλλάζει πορεία αλλά και πάλι σωτήρια επεμβαίνει ο Πεπερίδης διώχνοντας σε κόρνερ.
Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Ξενάριος βρίσκει τον Τασόπουλο που από το πέναλτι πιάνει δυνατή καρφωτή κεφαλιά λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Διαγόρα.
Στο 16΄Ωραία εναλλαγή με 1-2 των Κεσίδη-Γροσδάνη ο τελευταίος στέλνει κεραυνό πάνω από το οριζόντιο του Περπερίδη.
Στο 18΄Μπάσιμο με ωραία κίνηση από τον Μητρεβόλη που στρώνει στον Γροσδάνη σουτ  του <<μικρού>> η μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Περπερίδη.
Στο 20΄ Κομπίνα σε κόρνερ του Διαγόρα εκμεταλλεύεται ο Οικονόμου που από πλάγια προσπαθεί να πλασάρει τον Ηλιόπουλο με τον τελευταίο να διώχνει αρχικά σωτήρια και τελικά στην εξέλιξη ο Σοβισλής.
Στο 23΄Καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Λεζάκη στέλνει την μπάλα στο δεξί <<Γ>> της εστίας του Διαγόρα με τον Περπερίδη να πραγματοποιεί εκπληκτική απόκρουση στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.Τρομερή απόκρουση του μέχρι χθες τερματοφύλακα του  Εορδαϊκού.
Στο 24΄Ο Τασόπουλος με ωραίες τρίπλες αφού πέρασε τρείς παίκτες του Διαγόρα φτάνει απέναντι στον Περπερίδη και πλασάρει με τον τερματοφύλακα να πραγματοποιεί άλλη μια μεγάλη απόκρουση και με τη βοήθεια της λάσπης να μπλοκάρει. 
Στο 26΄Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τασόπουλου μπλοκάρει ο Περπερίδης.
Στο 27΄Από τα πλάγια αριστερά  κάνει κούρσα ο Μητρεβόλης βγάζει σέντρα στο Ξενάριο όμως στο σουτ του τελευταίου δηλώνει παρών και πάλι ο Περπερίδης.Φαίνεται έως τώρα ανίκητος ο τερματοφύλακας του Διαγόρα.....
Στο 28΄Οργαμωνένη επίθεση με ωραία εναλλαγή της μπάλας των παικτών του Π.Α.Σ αποφασίζει τελικά να δοκιμάσει το πόδι του ο Λεζάκης όμως το σουτ κατέληξε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 33΄Εκτέλεση φάουλ των παικτών του Διαγόρα ίπταται και μπλοκάρει ο Ηλιόπουλος.
Στο 35΄Κάθετη γρήγορη πάσα του Λεζάκη βρίσκει τον Κεσίδη που σεντάρει από τα αριστερά υποδειγματικά βρίσκοντας τον Μητρεβόλη που με δυνατό σούτ ανοίγει το σκορ 0-1.
Στο 37΄Ο Περπερίδης διώχνει άσχημα με τα πόδια καθώς η μπάλα αναπηδά στη λάσπη εκμεταλεύεται ο Γροσδάνης αλλά και αυτός πλασάρει βιαστικά στα χέρια του Περπερίδη.
Στο 45΄ Ο Αρχηγός του Π.Α.Σ Τασόπουλος σουτάρει στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Διαγόρα.
Στο 47΄Άριστα εκτελεσμένο φάουλ με το αριστερό από τον Ξενάριο στέλνει την μπάλα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού αναπηδά στο έδαφος και λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος ο Περπερίδης με τα ακροδάκτυλα της αλλάζει πορεία και τη διώχνει κόρνερ..φάση που έκανε τους παίκτες του Π.Α.Σ κυριολεκτικά να τραβούν τα μαλλιά τους.
Στο 49΄Πάσα κάθετη του Μπάγα βρίσκει στο τετ α τετ τον Ξενάριο που νικιέται από τον Περπερίδη, η μπάλα φτάνει στο Λεζάκη που πλασάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 50΄Σέντρα μετά από κλέψιμο του κινητικού Λεζάκη βρίσκει τον Μητρεβόλη που πάλι σήμερα  με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Περπερίδη κάνοντας το 0-2.
Στο 52΄Απευθείας εκτέλεση φάουλ από το Λεζάκη  η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 55΄Φοβερή απόκρουση από τον Ηλιόπουλο αφού εξουδετέρωσε υποδειγματικό πλασέ του Πατέγου κρατώντας το μηδέν της εστίας του.
Στο 61΄Ο Τασόπουλος με σέντρα βρίσκει τον Λεζάκη που κάνει θεαματικό ανάποδο τακουνάκι  στέλνοντας την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών του Διαγόρα και στη συνέχεια άουτ.Πανέξυπνη κίνηση του επιθετικού του Π.Α.Σ που ανάγκασε τον Περπερίδη να του δώσει το χέρι επαινώντας τον.Όμορφη στιγμή για το τοπικό ποδόσφαιρο
Στο 63΄Σε εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων ο Φιλίππου με κοντινή κεφαλιά κάνει το 1-2 για τον Διαγόρα.
Στο 64΄Κόρνερ του Μπάγα και κεφαλιά του Σοβισλή η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Περπερίδη.
Στο 79΄Διαγώνιος κεραυνός του Μπάγα φεύγει λίγο άουτ.
Στο 83΄Επικίνδυνη φάση για τον Π.Α.Σ αφού ο Οικονόμου από πλεονεκτική θέση έπιασε κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.
Λήξη του αγώνα.Άψογη η διαιτησία των Μαλεζίδη,Σουγαράκη,Βράγκου.
Θετικό χαρακτηρίζεται το ντεμπούτο στην αρχική εντεκάδα του δεκαπεντάχρονου Μιχάλη Σκενδέρη.Επίσης άρεσαν στο ντεμπούτο συμμετοχής τους στην ανδρική ομάδα  οι Μαργαρίτης και Τασομινόπουλος.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Δκση και τους ποδοσφαιριστές του Διαγόρα Βαρικού για την άψογη φιλοξενία τους καθώς μέχρι και καφέ θέλησαν να κεράσουν την ομάδα μας, κάτι που δεν μας έχει ξανασυμβεί μέχρι στιγμής σε κανένα αντίπαλο γήπεδο.
Για τον Π.Α.Σ έπαιξαν: Ηλιόπουλος, Κεσίδης,Τσίγλης, Σοβισλής, Σκενδέρης (Μαργαρίτης), Τασόπουλος, Γροσδάνης,
Ξενάριος( Γεωργόπουλος), Λεζάκης, Μπάγας (Τασομινόπουλος), Μητρεβόλης