Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Κάτι ξεχωριστό για την πόλη της Φλώρινας...



*οι φωτογραφίες προέρχονται από την εφημερίδα ¨ματιές στα σπορ¨
...αποτέλεσε η 1η Επιστημονική ημερίδα που πραγματοποίησε η Ακαδημία του ΠΑΣ Φλώρινα στα πλαίσια των εξωαγωνιστικών εκδηλώσεων και δράσεων της για μια ολοκληρωμένη ενημέρωση των γονέων και των αθλητών του συλλόγου και όχι μόνο. Αρχικά το λόγο πήρε ο οικοδεσπότης της Εκδήλωσης και υπεύθυνος προπονητής της Ακαδημίας Βασιλείου Νικόλαος που παρουσίασε τους καλεσμένους στους περισσότερους από 150 ακροατές της ημερίδας. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Καθηγητής Ψυχολογίας του ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γρούϊος Γεώργιος, ο οποίος ανέλυσε στο κοινό το ερώτημα "Αν ο ποδοσφαιριστής γεννιέται ή γίνεται" δίνοντας σε όλους το στίγμα πως ο κάθε παίχτης είναι ξεχωριστός, αφού έχει γεννηθεί με κάποιες συγκεκριμένες δυνατότητες, τονίζοντας βέβαια πόσο μόνο με πολύ δουλειά και προσπάθεια μπορεί να φτάσει στα ανώτερες δικά του προσωπικά στάνταρ απόδοσης. Αμέσως μετά το λόγο πήρε η Επίκουρος Καθηγήτρια Διατροφής του ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (τμ. Σερρών) Κοΐδου Ειρήνη, η οποία ξεκινώντας από μερικούς ορισμούς διατροφής, μίλησε σε παιδιά και γονείς για συγκεκριμένες διατροφικές μεθόδους τις οποίες όλοι θα πρέπει να έχουν στο καθημερινό διατροφολόγιό τους προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Ακολούθησε η ανάλυση της σωστής διατροφής ενός ποδοσφαιριστή τόσο πριν τον αγώνα και την προπόνηση όσο και μετά από αυτόν.

Οι δύο Φλωρινιώτες επιστήμονες στη συνέχεια δέχθηκαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους γονείς δημιουργώντας μια εποικοδομητική συζήτηση, η οποία έκλεισε με τις ευχές όλων τέτοιες εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται όσο συχνότερα γίνεται στην ακριτική περιοχή μας.

Η Ακαδημία του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ ευχαριστεί θερμά τον κο Γρόυιο και την κα Κοΐδου για την τιμή που κάνανε να μιλήσουν και να μοιραστούν τις γνώσεις τους με το κοινό της Φλώρινας