Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ερμής Αμυνταίου-Π.Α.Σ Φλώρινα 1-0

Σπουδαίο παιχνίδι από άποψη αγωνιστικής έκβασης (άκρως συναρπαστικό ως στο τέλος) αλλά και βαθμολογικής κατάταξης  έγινε χτες το απόγευμα, για το θεσμό των αγώνων μπαράζ για την ανάδειξη του Πρωταθλητή της Α1 Ε.Π.Σ Φλώρινας ,στο Δ.Α.Κ Αμυνταίου και που βρήκε τελικά ....εφιαλτικά  νικητή τον γηπεδούχο Ερμή με σκορ 1-0.
Ο Ερμής φανερά αγχωμένος και πνιγμένος από το στρες , καθώς τίποτα δεν του έβγαινε στο παιχνίδι, βρέθηκε μακρυά από τον καλό του εαυτό. Κατάφερε τελικά δύσκολα με περίσσια  υπομονή να πετύχει ένα τέρμα στο 88΄ που ήταν αρκετό να τον κρατήσει ζωντανό στην διεκδίκηση του τίτλου και του ονείρου!Πρέπει δικαίως να αναφέρουμε ότι κορυφαίος παίκτης MVP της αναμέτρησης ανακηρύσσεται ο τερματοφύλακας του Ερμή Παπαδόπουλος Eυ. που με τις σωτήριες επεμβάσεις αλλά και με τις αποκρούσεις του κράτησε ανέπαφη την εστία του και ζωντανή την ομάδα του στην κατάκτηση του ονείρου  ανόδου στη Γ΄Εθνική και του τίτλου.
Η Ομάδα του Π.Α.Σ Φλώρινα για άλλη μια φορά με απουσίες (.. και σαν να μην έλειπαν  προστέθηκαν  στους τραυματίες ....Τσίγλης και  Μπαμπάρης) και  χωρίς άγχος, παίζοντας για την φανέλα αλλά και για την <<πάρτη>> της -  χωρίς σκοπιμότητες, κοίταξε επικίνδυνα στα μάτια τον Ερμή, τον εγκλώβισε στην έδρα του, έπαιξε έξυπνο και όμορφο επιθετικό ποδόσφαιρο και βρέθηκε πολύ κοντά στο να φύγει με θετικό αποτέλεσμα.
Για να δούμε μαζί λίγο τις φάσεις του αγώνα!!
Στο 2΄ Ο Λεζάκης βγάζει μπαλιά τρύπα στη καρδιά της άμυνας του Ερμή αλλά λίγο πριν πλασάρει ο Γεωργιάδης τον προλαβαίνει με έξοδο ο Παπαδόπουλος.
Στο 8΄  Επικίνδυνο σουτ  του Κωνσταντινίδη αποκρούει σε κόρνερ ο Στόικος
Στο 21΄Σουτ του Τσορλίνη διώχνει σε κόρνερ ο Στόικος
Στο 28΄Κάθετη πάσα του Λεζάκη βγάζει τετ-α-τετ τον Τάσκα που νικιέται από τον Παπαδόπουλο
Στο 29΄Βαθιά μπαλιά του Τάσκα βρίσκει τον ξεχασμένο Μπάγα που στο τετ-α-τετ νικιέται και αυτός από τον Παπαδόπουλο..Δυο κλασικές ευκαιρίες και δυο σωτήριες απεμβάσεις!!!
Στο 42΄ Μπαλιά τρύπα του Μπάγα στο  Λεζάκη  μόνος όμως ο επιθετικός του Π.Α.Σ καθυστερεί στο κοντρόλ και διώχνουν οι αμυντικοί του Ερμή.
Στο 47΄ Σε κόντρα στο σουτ του Συμεωνίδη από τον Γλούφτση η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Π.Α.Σ.
Στο 52΄Σέντρα του Λεζάκη προς τον μόνο Μπάγα κόβεται σωτήρια την τελευταία στιγμή από τον Σουσανίδη.
Στο 65΄Σάστισε ο Λεζάκης με την μπαλιά του Γεωργιάδη και από πλεονεκτική θέση μπερδεύτηκε δίνοντας χρόνο στον Φασούλα να διώξει.
Στο 76΄Σουτ του νεοεισελθέντα Γυφτόπουλου μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος.
Στο 78΄Από πλεονεκτική θέση αδύναμο το σουτ του Λεζάκη μαζεύει εύκολα ο Παπαδόπουλος.
Στο 85΄Μετά από κούρσα του Γυφτόπουλου από τα πλάγια, βγάζει στην καρδιά της άμυνας του Ερμή σέντρα ,που όμως για λίγο δεν πρόλαβε στο πλασέ ο επερχόμενος Τσώτσος.
Στο 86΄Μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι για τον Π.Α.Σ όταν ο Γυφτόπουλος, αφού πέρασε όλους όσους βρήκε από τα πλάγια ακόμη και τον Παπαδόπουλο που έκανε ηρωική έξοδο σε αφύλακτο τέρμα ,σούταρε δυνατά και συρτά με την μπάλα να  αναπηδά και να καταλήγει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ερμή.
Στο 88΄Η φάση του αγώνα..Αλλεπάλληλα διωξίματα στη περιοχή του Στόικου με την μπάλα να καταλήγει στα πόδια του Φασούλα. Αυτός σούταρε, η μπάλα να κόνταρε στα σώματα  και βασανιστικά κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Π.Α.Σ 1-0.Λύτρωση για την ομάδα του Ερμή!!!
Τέλος του Αγώνα.
Υποδειγματική και αλάνθαστη η χθεσινή διαιτητική τετράδα Θεοδωρόπουλου, Κάτη, Δημόπουλου και Ατματζίδη που αξίζει πολλά συγχαρητήρια. 
Ευχαριστούμε τον Ερμή για την άψογη φιλοξενία του.
Για τον Π.Α.Σ έπαιξαν :
Στόικος, Κελεσίδης, Ρούφας, Μπαμπάρης ( 49΄Σελεμίδης) Γλούφτσης, Γκαντζόπουλος, Μπάγας( 70΄Γυφτόπουλος),Τσώτσος,Λεζάκης,Τάσκας(75΄Ποντίκης),Γεωργιάδης



Ο M.V.P  τερμοτοφύλακας Παπαδόπουλος