Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Π.Α.Σ Φλώρινα-Ερμής Αμυνταίου1-2 .. Με το δεξί το Αμύνταιο!!

Ωραίο παιχνίδι..Πολύ ωραίο παιχνίδι θα έλεγα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Δ.Α.Κ Φλώρινας για το θεσμό των μπαράζ ανόδου μεταξύ των Π.Α.Σ Φλώρινα και Ερμή Αμυνταίου που βρήκε τους φιλοξενούμενους νικητές με σκορ 1-2!.Τρία τέρματα ,ένα δοκάρι,χαμένες ευκαιρίες,δυνατές μονοναχίες στο κέντρο του γηπέδου και όχι μόνο,ήταν στο κυρίως μενού της αναμέτρησης.
Ο Ερμής Αμυνταίου εμφανίστηκε πλήρες συνθέσεως, ψυχωμένος,γρήγορος,αλλά και ουσιώδης καθώς προηγήθηκε δυο φορές στο σκορ έκανε το παιχνίδι του και έφυγε θριαμβευτής από το Δ.Α.Κ μένοντας έτσι κοντά στο κυνήγι των πόντων που οδηγούν στους αγώνες μπαράζ ανόδου στη Γ΄Εθνική.
Ο γηπεδούχος Π.Α.Σ Φλώρινα παρά των ελλείψεων (4) τεσσάρων βασικών ποδοσφαιριστών του (Γυφτόπουλος, Θ.Τασόπουλος, Β.Τασόπουλος και Γ. Ιωαννίδης) ευχαρίστησε και ενθουσίασε τους φιλάθλους του καθώς στάθηκε πολύ καλά και αντάξιος των προσδοκιών απέναντι στον Ερμή Αμυνταίου !! Οι παίκτες φρόντισαν με το πάθος που έβγαλαν αλλά και τα τρεξίματα τους να καλύψουν το handycap και να κοιτάξουν στα ίσια στα μάτια τον αντίπαλό τους.Έμειναν πίσω στο σκορ με ένα ...γκολ που δεν ξανα-τυχαίνει να επιτευχθεί  ποτέ ..κι όμως βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα ισοφάρισαν και κυνήγησαν στα ίσια τη νίκη.Στο τέλος έχασαν δυστυχώς  στα σημεία από ένα πάρα πολύ καλό Ερμή!
Η περιγραφή των κυριότερων φάσεων.
Στο 3΄Από τα πλάγια ο Γεωργιάδης βρίσκει τον επερχόμενο Φίλιππο Μπάγα που σουτάρει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.
Στο 9΄Σουτ του Γ.Συμεωνίδη λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στόικου.
Στο 12΄Διώξιμο του Ρούφα, και σέντρα του Ζέζου ,στέλνει την μπάλα στην περιοχή του Π.Α.Σ. Εκεί ο Χαιτίδης δοκιμάζει ένα σουτ ,που βρίσκει πιο πολύ στη κνήμη του παρά στο ταρσό του ποδιού του, η μπάλα παίρνει ύψος με ανάποδα φάλτσα κρεμώντας τον Στόικο 0-1 για τον Ερμή Αμυνταίου!!
Στο 14΄Αφύλακτος και από πλεονεκτική θέση μετά από σέντρα του Μπαμπάρη ο Τσίγλης πιάνει κεφαλιά άουτ...
Στο 15΄Σουτ του αρχηγού του Ερμή Ηλιάδη μπλοκάρει ο Στόικος.
Στο 16΄Ο Ζέζος με σέντρα βρίσκει τον Ηλιάδη που δοκιμάζει μονοκόμματο σουτ άουτ.
Στο 23΄Η ισοφάριση για τον Π.Α.Σ. Κάνοντας εσωτερική αλλαγή  θέσεων το δίδυμο Βασιλείου -Παπαθανασίου και φέρνοντας τον Φίλιππο Μπάγα από τα αριστερά ο αρχηγός της Φλώρινας Ανδρέας Μπαμπάρης τον βρίσκει με μακρινή υποδειγματική μπαλιά και του έδωσε την ευκαιρία μπαίνοντας και αφού πέρασε δυο αντιπάλους μόνος πια να πλασάρει τον Παπαδόπουλο 1-1!!
Στα ίσια το ματς!
Στο 33΄Λάθος του κεντρικού διδύμου του Π.Α.Σ δίνει την ευκαιρία στο Χαιτίδη να σουτάρει στον Στόικο.Ο τερματοφύλακας του Π.Α.Σ διώχνει το δυνατό σουτ όμως αυτό καταλήγει στο Γ.Συμεωνίδη που εύκολα με πλασέ κάνει το 1-2!! 
Στο 56΄Πλάγιο,έξυπνο σουτ του Συμεωνίδη μπλοκάρει εύκολα ο Στόικος.
Στο 66΄Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαμπάρη μπλοκάρει σταθερά ο Παπαδόπουλος.
Στο 70΄Κάθετη πάσα έξυπνη του Λεζάκη βγάζει μόνο τον Τσώτσο που δεν μπόρεσε καθώς πρόλαβε στην έξοδο ο Παπαδόπουλος.
Στο 72΄Εκτέλεση κόρνερ του Μπάγα βρίσκει τον Γεωργιάδη που πιάνει κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια του Ερμή.
Στο 73΄Μεγάλη ευκαιρία για τον Ερμή καθώς σε εκτέλεση κόρνερ του Ηλιάδη ο Γετίμης με κεφαλιά σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Π.Α.Σ και στο ριμπάουντ ο Ανρεάδης από κοντά σουτάρει άουτ.
Στο 74΄Σουτ δυνατό του Γεωργιάδη λίγο άουτ.
Στο 83΄Ωραία ενέργεια με κοφτή τρίπλα και  μπάσιμο του Λεζάκη  λίγο πριν τελειώσει την δουλειά του...ο Γετίμης σωτήρια απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή του σώζοντας την τελευταία στιγμή την ομάδα του από την ισοφάριση.
Στο 85΄Πάνω στη γραμμή διώχνει σωτήρια ο Τσίγλης κοντινό σουτ του Χαιτίδη.
Στο 89΄Πανομοιότυπη φάση ..αυτή την φορά διώχνει πάνω στη γραμμή ο Γλούφτσης σε φάση διαρκείας καθώς βρισκόταν εκτός θέσης ο Στόικος.
Τέλος της αναμέτρησης
Για το Π.Α.Σ έπαιξαν:
Στόικος,Κελεσίδης(60΄Τάσκας),Μπαμπάρης,Ρούφας,Τσίγλης,
ΓεωργιάδηςΓκατζόπουλος(46΄Γλούφτσης),Σβίρος(73΄Κυρκόπουλος), Μπάγας Φ.,Τσώτσος, Λεζάκης