Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Γεμάτοι εικόνες επέστρεψαν οι παίχτες του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ...

...από τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας μετά την συμμετοχή τους στο VIII. UTE Ujpest KUPA 2016 που διοργάνωσε η ομώνυμη ομάδα και συνολικά πήραν μέρος περισσότερες από 100 ομάδες από Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Ουκρανία και Ελλάδα. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε δύο από τα τρία αθλητικά κέντρα που διαθέτει η ομάδα UTE Ujpest (βρίσκεται στην 3η θέση της ουγγρικής πρώτης κατηγορίας πίσω από την Ferencvaros και ΜΤΚ) για τα τμήματα υποδομής της. Κάθε ένα από τα αθλητικά κέντρα διαθέτει ένα γήπεδο με φυσικό χόρτο και 2 γήπεδα με πλαστικό χόρτο διαστάσεων 11x11 ενώ στο κεντρικό αθλητικό κέντρο που βρίσκεται και το γήπεδο Szusza Ferenc Stadion πέρα από τα προηγούμενα φιλοξενούνται όλα τα αθλήματα (κλειστού χώρου, δυναμικά αθλήματα, ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, χόκευ επί πάγου κτλ). 

Η αποστολή του ΠΑΣ αποτελούμενη από το παιδικό, προπαιδικό και junior τμήμα. το προπονητικό team αλλά και γονείς συνοδούς αναχώρησε το βράδυ της Πέμπτης 24/3 από το ΔΑΚ Φλώρινας και αφού πέρασε όλη τη χώρα των Σκοπίων και τη μισή Σερβία έφθασε στο Βελιγράδι. Εκεί σε μία 3ωρη στάση ξεναγήθηκε στα σημαντικότερα μνημεία της σερβικής πρωτεύουσας και απόλαυσε λίγο ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Με το τέλος της Σερβίας η ελληνική αποστολή μπήκε στην Ουγγαρία και αφού διένυσε πάνω από 200χλμ στην απέραντη πεδιάδα της, έφτασε στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη και κατέλυσε στο ξενοδοχείο Vitta Hotel Superior στον δήμο του Ουίπεστ στις 17:00 τοπική ώρα. Μετά την τακτοποίηση στα δωμάτια και το δείπνο ακολούθησε βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο της Βουδαπέστης μέχρι αργά το βράδυ. 

 Ξημερώνοντας Σάββατο ημέρα αγώνων των ομίλων και μετά από μικρή καθυστέρηση οι αποστολές του ΠΑΣ Φλώρινα έφτασαν στα γήπεδα. Το παιδικό τμήμα αντιμετώπισε αρχικά την διοργανώτρια ομάδα UTE-Ujpest 2000 (μία ηλικία μεγαλύτερη) και μετά από καλή εμφάνιση ηττήθηκε με σκορ 1-0. Ακολούθως αντιμετώπισε την UTE-Ujpest 2001 (ίδια ηλικία) και με όχι και τόσο καλή εμφάνιση ηττήθηκε με το ίδιο σκορ. Στον τελευταίο αγώνα κατάταξης η ομάδα μας ήρθε ισόπαλη με την Gyomro με σκορ 1-1 με τον Χριστάκη να πετυχαίνει το γκολ για τον ΠΑΣ με κεφαλιά. Το προπαιδικό τμήμα έφερε τρεις ισοπαλίες με σκορ 0-0 με τις Ikarus, Ute Feher και με την ουκρανική Surizjia Svaljava και αν πετύχαινε ένα γκολ θα έμπαινε στην τετράδα των αγώνων. Οι 7 γενναίοι junior έχασαν και τα 3 ματς από Ute Feher 3-1, Meszoly Fucisuli 3-1 και RAD Βελιγραδίου με 0-7. Το βράδυ η αποστολή του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ απόλαυσε το ποτό της με μια κρουαζιέρα στα νερά του Δούναβη συνοδεία κλασσικής αλλά και ελληνικής μουσικής.

Η Κυριακή αποτέλεσε ημέρα αγώνων κατάταξης και απονομών οι παίδες μας ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 0-0 με Ker Tve ΙΙ και 1-1 με Ακ. Αετοί αλλά στην διαδικασία των πέναλτι δεν κατάφεραν να πάρουν νίκες και κατετάγησαν 8οι. Οι προπαίδες κέρδισαν με 2-0 την UTE lila και με 1-0 τη Monor SE και για την τελική φάση του Silver Cup ήρθαν ισόπαλοι 1-1 και πάλι με την Ikarus και επικράτησαν στα πέναλτι με σκορ 2-1 παίρνοντας την 5η θέση σε 12ομάδες. Οι Τζούνιορ πέτυχαν την πρώτη τους νίκη με αντίπαλο την Ακ. Αετοί με 1-0 ενώ στην συνέχεια ηττήθηκαν με σκορ 2-0 από τη Yogoslavia και κατετάγησαν 18οι σε 21 ομάδες. Ακολούθησε η τελετή λήξης των αγώνων με τους ποδοσφαιριστές μας να παίρνουν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια και την ακαδημία μας να βραβεύει τους διοργανωτές. Το πολιτιστικό πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε κολύμπι σε έναν κλειστό πολυχώρο με πισίνες με τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τους συνοδούς να δείχνουν τις δυνατότητές τους και στον υγρό στίβο. Το βράδυ είχε άλλη μία αποχαιρετιστήρια  βόλτα στο κέντρο της Βουδαπέστης κυρίως για τα μεγάλα τμήματα της αποστολής.

Την Δευτέρα οι νεαροί μας αθλητές ξεναγήθηκαν στο ζωολογικό κήπο της Βουδαπέστης που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη τόσο σε έκταση όσο και σε εκθέματα. Αμέσως μετά η αποστολή μας αναχώρησε για το μακρύ ταξίδι της επιστροφής για να επιστρέψει στη βάση της νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης,

Το τουρνουά της Βουδαπέστης αποτέλεσε την 3η πολυήμερη  (Κοπαόνικ Σερβία, Ατρι Ιταλία) απόδραση της Ακαδημίας μας στο εξωτερικό αφού υπάρχουν και άλλες 4 μικρότερες (διήμερες) σε Αχρίδα και Μοναστήρι και ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουμε το επίπεδο των Ακαδημιών της Κεντροανατολικής Ευρώπης, να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με το ποδόσφαιρο αλλά και να γνωρίσουμε τον πολιτισμό και τις ομορφιές της πανέμορφης αυτής πόλης. 

Η ακαδημία του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ πιστή στις αρχές της, αγωνίζεται συνεχώς να δίνει σημαντικές αθλητικές και πολιτιστικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου στους νεαρούς αθλητές της, προσπαθώντας πέρα από το αθλητικό κομμάτι να διαπλάσει νέους με ανοιχτούς ορίζοντες έτοιμους να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της κοινωνίας που ζούμε. Σε συνέχεια των παραπάνω ανανεώνουμε τα ραντεβού μας με καινούργιες διοργανώσεις που ακολουθούν τόσο μέχρι το τέλος της σεζόν όσο και με την έναρξη της επόμενης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ:
ΠΑΙΔΙΚΟ: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ΚΩΝ/ΝΙΔΗΣ, ΠΑΛΙΑΡΗΣ, ΔΑΪΚΟΣ, ΤΙΚΤΑΠΑΝΙΔΗΣ, ΤΑΣΟΜΗΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ, ΛΙΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΡΟΣΔΑΝΗΣ, ΚΟΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΑΡΛΙΚΗΣ, ΛΙΟΝΤΗΣ, ΠΑΛΙΚΡΟΥΣΗΣ Ι., ΚΕΒΡΕΚΙΔΗΣ, ΓΚΙΟΡΤΖΙΝΗΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΠροΠΑΙΔΙΚΟ: ΜΠΑΛΚΟΣ, ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, ΔΗΜΤΣΙΟΣ, ΚΟΥΒΑΡΑΣ, ΜΟΥΚΑΣ, ΔΟΛΙΔΗΣ, ΝΤΟΥΡΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΚΙΝΟΥΔΗΣ, ΠΑΛΙΚΡΟΥΣΗΣ Α. ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ

ΤΖΟΥΝΙΟΡ: ΔΑΛΑΚΗΣ, ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, ΝΤΩΝΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Θ., ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Σ., ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Η.